Pijnlijke nederlaag voor Sijsele One tegen rechtstreekse concurrent

Sijsele ging in het slot van de wedstrijd pijnlijk onderuit. © foto MD
Redactie KW

In wat al eens de wedstrijd van de laatste kans genoemd werd, ging Sijsele pijnlijk onderuit tegen rechtstreekse concurrent Royal IV Brussel. Ondanks een geruststellende 65-54 halverwege het slotquarter werd het toch nog 75-77.

Gilles Dierickx zorgde voor de eerste punten, maar het waren de bezoekers die de beste start namen (4-8). Niet veel langer dan vijf minuten hield coach Kris De Pauw zijn nieuwe aanwinst op de bank, maar dan gunde hij Manou Malalu (Nl., 26 jaar, 2.03m) zijn eerste speelminuten, die meteen bedankte met enkele korven en een handvol rebounds (21-14).

Het tweede quarter begon redelijk dramatisch (2-9), want Royal IV mocht drie bommen potten, vooraleer Wout Verborgt een antwoord had en Dierickx zijn ploeg weer naast en over de tegenstander hees. Die laatste diepte de kloof uit tot een maximale 37-29 en had aan de pauze al 15 punten achter zijn naam.

Ademruimte

In het derde quarter (15-15) kwam er geen verschil in de waardeverhoudingen. Wel waren er enkele scorewissels en was er heel even bezoekende dreiging bij 44-42, maar de kleine kloof stond 10′ voor het einde nog steeds op het bord: 56-50.

Sijsele moest daarna dulden dat de Brusselaars opnieuw de neus aan het venster staken (57-54), maar Verborgt, Van Impe en Malalu zorgden met een 8-0 tussenspurt voor enige ademruimte (65-54). De bezoekers waren evenwel niet uitgeteld en antwoordden met een versmachtende en droge 0-14. Met slechts 2′ meer te spelen en 67-71 op het bord had Sijsele geen antwoord meer op het sterke vierde quarter van de bezoekers.

MAES 9, DE COESSEMAEKER 7, VAN IMPE 12, DIERICKX 23 (en 13 rebounds), VERBORGT 9, Malalu 12 (en 10 rebounds), De Pourcq 3, De Baene.

(MD/ foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier