Philip Mestdagh na nederlaag tegen Japan: “Details hebben verschil gemaakt”

De ontgoocheling staat op het gezicht van bondscoach Philip Mestdagh na de nederlaag tegen Japan. © BELGA
Redactie KW

Bondscoach Philip Mestdagh was net als zijn speelsters ontgoocheld na de nederlaag van de Belgian Cats tegen Japan zondag op het WK basketbal in Tenerife. Een verschil in maturiteit maakte volgens hem samen met enkele niet onbelangrijke details het verschil.

“We speelden een goeie wedstrijd, maar het is jammer dat we die niet wisten af te sluiten met een zege”, sprak Mestdagh na de 75-77 nederlaag na verlengingen. “Sommigen vonden Japan op papier sterker, maar we verdienden het toch om hen vandaag tot helemaal in het slot in evenwicht te houden. Details hebben het verschil gemaakt. We speelden bijvoorbeeld enkele twee tegen één situaties niet uit, terwijl de Japanners zulke kansen nooit onbenut lieten.”

Mestdagh zag nog wat meer mindere puntjes in zijn ploeg. “In de defensie waren er enkele misverstanden door gebrekkige communicatie. Op het einde lieten de Japanners ook hun ervaring spreken. Ze toonden zich iets meer matuur. Voor de speelsters, die zo hard gewerkt hebben, is dat jammer. Ann Wauters en Emma Meesseman blijven wel sleutelspeelsters die voor die portie maturiteit kunnen zorgen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier