Melco start nieuw jaar met thuisoverwinning tegen Lommel

Louis Hazard was goed voor 21 punten. © VDB

Melco Ieper is het nieuwe kalenderjaar gestart zoals het vorige beëindigd werd en dit met een overwinning. Thuis werd van Lommel gewonnen met 76-68. Andermaal was Louis Hazard de beste schutter met 21 punten.

Melco Ieper blijft zo na de overwinning de leider in Top Division Men One. De Ieperlingen lieten dit seizoen nog maar één steek vallen en dat was op het veld van Gembo Borgerhout.

Spilfiguur bij Ieper is de Luikenaar Louis Hazard, die eerder uitgeroepen werd tot MVP van de eerste competitiehelft, met gemiddeld 22,8 punten per wedstrijd. Hazard scoorde tegen Lommel met een tweepunter de eerste punten van het nieuwe jaar. Verrassend kwam Lommel aansluitend steeds op voorsprong. Pas na vijf minuten in het eerste quart kwam Melco op dreef met punten van Paelinckx, Schepens en Hazard (19-14). In het tweede quart stond er geen maat op de Ieperlingen. Devacht scoorde de eerste driepunter van de wedstrijd en Melco won het quart met 11 punten verschil (22-11). De rust werd ingegaan met 45-21.

Schepens Hemeleers en Devacht scoorden in het derde quart driepunters, maar dat leverde geen winst op (20-20). In het laatste quart kwam Lommel stevig opzetten (15-23), maar het was onvoldoende sterk om Melco van de troon te stoten. Eindstand: 76-68.

Zondag trekt Melco naar Guco Lier, zesde in de stand.