Kortrijk Spurs verliest op het veld van Namen

Redactie KW

Kortrijk Spurs is er logischerwijs niet in geslaagd om de volle buit mee te graaien in en tegen profteam Basket Namur Capitale. Het werd 82-48.

Kortrijk moest het stellen zonder de geblesseerden Ducoulombier en Baelden. Namen, met voor het eerst bondscoach Philippe Mestdagh op de bank, begon het best aan de partij. Dossou opende voor de thuisploeg met een bom. Sien Devliegher scoorde meteen tegen. Gaspar hielp Kortrijk met 4 punten op rij naar 9-6. Hanne Mestdagh zette de 16-6 op het bord na 6 minuten spelen.

Overbodige slotperiode

De dames van coach Benny Mertens bleven moeilijk de weg naar de ring vinden. Devliegher zorgde dan toch voor de 18-8 met nog 1 minuut te gaan in de eerste periode. Gaspar deed daar nog 3 punten bovenop. 20-11 na 10 minuten. Ogun opende deel twee met een driepunter. Een steal van Emma Van Thuyne werd omgezet door Devliegher met een fout en bonuspunt er bovenop. O’sullivan zorgde in haar eentje voor de 33-16 halfweg de tweede periode. De twintiger stond even later op het bord. 38-18. Akpanah liet de 44-20 ruststand noteren.

Ook na de koffie opende Namen met een bom. Mestdagh knalde vanop afstand de dertiger binnen na drie minuten. 52-22. De Spurs bleven slordig omspringen met hun kansen. Namen profiteerde volop van het rebound overwicht (50-29). Gaspar (18p) maakte de 68-28 na driekwart spelen. Een overbodige slotperiode werd geopend met een bom van Foucart. Kortrijk kwam beter voor de dag met alweer een drietje van Leire. Gaspar milderde met 5 punten naar 71-39. Ook Devliegher liet zich eveneens gelden vanop afstand. Devliegher zette de 82-48 eindstand op het bord.

“Ongelukkig in afwerking”

Johan Haeghebaert van Kortrijk Spurs onthoudt vooral de laatste periode. “We waren heel ongelukkig in de afwerking de eerste drie quarters”, verteld de Kortrijkzaan. “Het was telkens net niet en bij Namen werd aan een hoog percentage afgewerkt. In de slotperiode kwamen we beter tot scoren en werd er strakker verdedigd waardoor we die konden afsluiten met 14-20. Als we met dezelfde mentaliteit van de vierde periode richting Boom gaan woensdag moet er iets inzitten. We blijven er in geloven”, aldus Haeghebaert. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.