https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koningin Mathilde scoort bij de Belgian Cats

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Koningin Mathilde heeft dinsdagnamiddag een bezoek gebracht aan de Belgian Cats in Kortrijk. De Belgische basketvrouwen zitten in de laatste rechte lijn van hun voorbereiding voor het EK in Straatsburg en Valencia (17-27 juni) en gaan straks voor de eerste keer ooit naar de Olympische Spelen. De koningin woonde een training bij en scoorde op het einde een mooie twee op twee.

De koningin werd ontvangen door West-Vlaams gouverneur Decaluwé, secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen Koen Umans en Cats-boegbeeld Ann Wauters. “Ik zag haar uitstappen uit de auto en ik zag onmiddellijk dat ze sneakers aan had”, vertelt Wauters. “Dat vond ik direct een goed teken.”

Tijdens een gesprek met mensen van de federatie, Ann Wauters, coach Philip Mestdagh en sportief manager Sven Van Camp, kreeg de koningin uitvoerig alle informatie mee over het parcours van de Cats. Achteraf was te horen dat het opvallend was hoe goed de koningin was voorbereid. “Blijkbaar heeft ze de briefing van 22 pagina’s die ze kreeg over ons met interesse doorgenomen”, ondervond Ann Wauters. Coach Mestdagh beaamt: “Ze wist perfect welke landen in onze poule zitten, zowel op het EK als op de Spelen. Die interesse is wel leuk.”

De koningin sprak in kleine groepjes met alle zestien Cats. Ze beloofde straks te supporteren. “Het zal heel moeilijk zijn om ter plaatse te komen in Tokio door corona, maar we gaan jullie volgen achter het scherm, mijn echtgenoot en ik en heel de familie.”

Op het einde van de training ondernam koningin Mathilde van dicht bij de goal twee shots. Die gingen allebei binnen, wat luid gejuich ontlokte bij de Cats. “Ze heeft balgevoel”, stelde Ann Wauters vast. De koningin zelf vond dat ze gewoon geluk had.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.