KBBC Oostkamp Three haalt kampioenentitel binnen

Oostkamp pakt de dik verdiende titel. © foto GS

Het was niet meer dan een formaliteit die zaterdagavond 30 maart moest afgewerkt worden. Er was maar één voorwaarde die in de basketbalwedstrijd tegen De Bevers Oedelem A moest vervuld worden en dat was niet verliezen met meer dan dertig punten.

Na de perikelen van vorig jaar en het vrijwillig degraderen naar de derde Provinciale B, wegens een fusie van BBC Olympia Ruddervoorde en KBBC Oostkamp, is dit een opsteker voor de club. “We schrijven vanavond eigenlijk een beetje geschiedenis”, weet afgevaardigde Ivan Tanghe te vertellen. “Al heel het seizoen spelen we heel sterk, zelfs een beetje te sterk voor Derde provinciale. Het succes van deze ploeg is dat we de spelersgroep nu al een 6 a 7 jaar bij elkaar hebben kunnen houden waaronder er nu al spelers zijn die 19 jaar deel uitmaken van de ploeg. Als we het nu sportief bekijken hebben we dit seizoen maar één keer verloren, en dan nog met een minimaal verschil. Dit maakt dat we nu drie wedstrijden voor het einde van de competitie met een mathematische zekerheid van 99% kunnen zeggen dat we als kampioen aan deze wedstrijd beginnen.”

Meteen Oostkampse druk

De eerste punten van de wedstrijd waren voor de Bevers Oedelem maar KBBC Oostkamp zette meteen druk en bouwde van in de beginminuten een voorsprong uit. Na amper drie minuten speeltijd stond er een 2 -12 voorsprong op het scorebord. Oedelem kwam daarna beter in de wedstrijd mede door enkele niet afgewerkte doelpogingen van Oostkamp. Op een bepaald moment kwam Oedelem zelfs terug op voorsprong na iets meer dan 6 minuten speeltijd maar een driepunter van Dries Dauw en twee omgezette strafschoppen van Gürdis Sanders bracht Oostkamp weer aan de leiding. De eerste 10 minuten werden afgesloten met afgewerkte worp van Tim Delameilleure en eindigde op 16 -19.

De tweede time werd terug geopend met zes punten op rij voor Oedelem. Het was toen duidelijk dat de Bevers niet onder de indruk waren van de nakende kampioenentitel van Oostkamp. Oostkamp had zelf in de eerste vijf minuten geen antwoord op het spel van Oedelem en kon zelf maar 2 punten verzilveren. Het leek er zelf op dat in de tweede time niets wilde meewerken voor Oostkamp, maar Oedelem kon ook niet optimaal profiteren van de vele missers en rebounds van Oostkamp. Met een wat vreemde worp kon Arnor Messellier Oostkamp weer op voorsprong brengen. De laatste twee minuten was het een paar keer haasje over maar na enkele sterk verdedigende rebouds en een driepunter van Gürdis Sanders eindigde de tweede quarter met 31-36.

Agressief spel

In het derde quarter werd er veel agressiever gespeeld door beide ploegen maar de sterke verdediging en een beter draaiende aanval maakte dat Oostkamp de kloof met Oedelem kon uitbouwen tot 11 punten op 4 minuten van het einde. De 50 op het scorebord werd gescoord door Tim Delameilleure.

De laatste time was niet meer dan een formaliteit voor Oostkamp want bij Oedelem leek de sportieve veer een beetje gebroken. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was er tijd voor de gebruikelijke applausvervangingen en ging er bij de Oostkampse supporters de Mexican wave door de sporthal. KBBC Oostkamp won uiteindelijk met 61-70 waarna de bubbels rijkelijk in het rond gespoten werden en het feest voor Oostkamp kon beginnen. Op 14 april is er in de thuisbasis een kampioenenfeest gepland.