KB Gistel Oostende verliest opener tegen Waregem

© EL

KB Gistel Oostende One is er vrijdag niet in geslaagd de openingswedstrijd in Top Division One te winnen. De Oostendenaars verloren met 64-76 van Waregem.

Het duurde twee minuten vooraleer Vanthournout het eerste punt van de competitie vanop de vrijworplijn scoorde. Steinbach gooide een drietje binnen, Huurman deed hetzelfde aan de andere kant voor een schrale 6-6 halfweg het eerste kwart. Smout zorgde met een nieuwe bom voor de eerste voorsprong voor de thuisploeg (12-9). Massey en Waleson hielden KBGO voorop na het eerste kwart (18-15).

Lambrecht en Huurman hielden de thuisploeg ook in het eerste deel van het tweede quarter recht (26-23), twee korven van Samaey waren niet voldoende om de kloof te dichten. Smout zette KBGO op 36-27, vijf punten op rij van Spaens waren goed voor 36-32 halfweg.

Waregem op en over Gistel

Tot 42-39 via Bin Musemena Fundi bleef de thuisploeg voorop, maar een sterke Van Vooren bracht zijn ploeg helemaal op en over de jonge Oostendenaars. Het ging in één ruk naar 42-49. Waregem controleerde en sloot het quarter af bij 48-54.

Toch kon Waregem niet meteen een definitieve kloof slaan. Waleson en Smout zorgden met nog een goede zes minuten te spelen voor 59-58. Samaey zette de bezoekers op 3 minuten van het einde weer op voorsprong (62-64). In de laatste twee minuten kreeg de thuisploeg geen bal meer door de ring, Samaey sloeg KBGO met een driepunter op anderhalve minuut van het einde KO (64-73).

Oostende: Bin Musemena Fundi 9, Lambrecht 13, Huurman 9, Buysse 1, Gebbert 6, Massey 4, Waleson 3, Smout 19.

Waregem: Samaey 15, Spaens 20, Steinbach 8, Van Vooren 23, Vanthournout 10.