KB Gistel Oostende One wint derby van Basket Sijsele One

KB Gistel Oostende One won zondagmiddag in Top Division One van Basket Sijsele One: 80-77.

Hofmans begon met een driepunter en Sijsele volgde tot 7-7. KBGO forceerde de 15-7. Enkel Vandewalle kon nog tegenscoren voor Sijsele in het eerste kwart. De thuisploeg spurtte naar 21-9.

Hofmans gooide nog een drietje binnen, Verborgt milderde tot 26-21. Nieuwe driepunters zorgden voor 30-29, maar Buysschaert hield de thuisploeg op voorsprong bij de rust (40-33).

Na de pauze konden Ongenaet en Hofmans het gat direct dichtrijden (40-40). De Coessemaeker schoot uit zijn krammen, maar Bin Musema Fundi zorgde voor 50-50. Sijsele sloeg onder impuls van Ongenaet een kloof van tien punten (52-62).

In het slotkwart duwde KBGO op het gaspedaal. Van der Vuurst de Vries driepunterde naar 72-70. Vandewalle zorgde nog voor 75-72, maar dichter kwamen de bezoekers niet meer.

(BV)

Gistel Oostende: Buysschaert 13, Kotrulja 17, Botuli 17, Huurman 10, Van der Vuurst de Vries 9, Bin Musema Fundi 9,

Lambrecht 4, Lemke 1.

Sijsele: Hofmans 25, Vandewalle 8, Palinckx 14, Vervaele 2, Ongenaet 10, Verborgt 8, De Coessemaeker 10.