Julie Vanloo valt uit met coronabesmetting, Hanne Mestdagh opgeroepen

© Belga

Julie Vanloo (Krasnoyarsk) heeft één dag voor het vertrek naar de Amerikaanse hoofdstad Washington positief getest op het coronavirus en wordt in de selectie van de Belgian Cats voor het WK-kwalificatietoernooi vervangen door Hanne Mestdagh (Saarlouis), zo bevestigde de Belgische federatie donderdag.

De Belgian Cats spelen op 10 februari in Washington tegen Puerto Rico en treffen een dag later op dezelfde locatie de VS. Op 13 februari sluiten de Belgen af met een duel tegen Rusland in de Dominicaanse Republiek. De Russen spelen een dag later tegen Puerto Rico maar nemen het niet op tegen de VS. Die zijn als olympisch kampioen al geplaatst voor het WK van 22 september tot 1 oktober in het Australische Sydney.

De Russische vrouwenbasketploeg geraakt, door problemen met vaccinaties en visa, niet in Washington voor het WK-kwalificatietoernooi. De wedstrijden van de Russinnen werden daarom verplaatst naar de Dominicaanse Republiek, wat bij onder meer Emma Meesseman wrevel opwekte.

In principe gaan de eerste drie van elke poule naar het WK, maar in de poule van de Belgian Cats gaat het dus om de eerste twee landen los van de VS. Op het vorige WK, in 2018 op Tenerife, was België nog vierde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier