ION Basket Waregem wint Van Basket Sijsele

Op de tweede speeldag in Top Division 1 blijft ION Basket Waregem ongeslagen. Tegen Basket Sijsele werd het na een spannende ontknoping 97-89.

Arne Steinbach opende de debatten met een bom. Via Dierickx bleef Sijsele aanklampen in de openingsfase. Nog twee driepunters van Steinbach brachten de stand op 16-5. Wout Verborght hield zijn team echter in de running en bracht de score na 10 minuten op 25-23.

Waregem nog altijd zonder Brecht Guillemyn en Leigh Enobakhare had het heel moeilijk met een gretig Sijsele die de rol overnam in deel twee. Drie bommen op een rij zorgden voor de 44-50 ruststand.

Na de koffie diepten de bezoekers de kloof uit tot 51-59. Waregem liet echter niet begaan in een tumultueus derde quarter waarin drie technische en een onsportieve fout gefloten werden. De bezoekers gingen de slotperiode in met een bonus van 4 punten: 71-75.

Onder impuls van Giel Vanthournout kwam de thuisploeg terug op voorsprong met nog 7 minuten op de klok: 80-79. Definitief zo bleek. Sijsele zette nog alles op alles maar een ervaren Waregem trok het laken naar zich toe. Eindstand 97-89.

(EL)

Waregem: Feyers, Spaens 16, Samaey 21, Steinbach 24, Vanthournout 15, Porca, Bruyneel 2, Vansteenkiste, Van Vooren 19.

Sijsele: De Pourcq 2, De Baene 16, Maes 8, Verborght 22, Delplancq 2, De Coessemaeker 16, Van Impe 13, Diop, Dierickx 10. (ELD)