ION Basket Waregem pakt volle buit tegen BBC Croonen Lommel

© ELD

In Top Division Men 1 ging ION Basket Waregem winnen op het veld van BBC Croonen Lommel met 75-77.

Waregem zonder Spaens opende de partij heel goed. Onder impuls van Bullock werd vlot de weg naar de ring gevonden: 21-30 na 10 minuten. Lommel tapte in deel twee uit een ander vaatje en sloop terug in de partij: 32-33 na ruim drie minuten. Twee bommen en een vrijworp van Bruyneel zetten de bordjes op 35-40. Een kloofje die volledig teniet werd gedaan net voor de rust: 45-45. Steinbach bracht de bordjes op 45-47 halfweg.

Ook na de break bleven beide teams aan elkaar gewaagd: 52-52. Via Van Vooren sprokkelde ION een voorsprong van acht punten bijeen: 54-62. Vanthournout zette de 56-65 op het bord na driekwart spelen.

Een bonus die overeind bleef met nog vier minuten op de klok: 62-73. Dat was zonder Maesen gerekend. De Limburger dichtte in zijn eentje de kloof tot 72-73. Van Vooren zorgde voor de beslissende 72-77. De bom van Schelkens kwam te laat voor de thuisploeg. Knappe overwinning voor de jongens van coach Jan Guns die na achttien speeldagen op de vierde plaats staan.

Volgende week staat de topper tegen Remant Basics Melsele-Beveren op het programma in Sporthal De Treffer.

(ELD)

Speelden: Samaey 11, Guillemyn 3, Steinbach 14, Van Vooren 12, Bullock 16, Bruyneel 7, Vanthournout 6, Enobakhare 8, Marreel, Feyers.