Ieperse Emma Meesseman maakt jacht op vierde titel in EuroLeague

Belgian Cat Emma Meesseman maakt met haar ploeg Jekaterinenburg jacht op vierde titel in Final Four.©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Belgian Cat Emma Meesseman maakt met haar ploeg Jekaterinenburg jacht op vierde titel in Final Four.©VIRGINIE LEFOUR BELGA

Emma Meesseman gaat vanaf vrijdag 16 april met haar Russische club Jekaterinenburg tijdens de Final Four van de EuroLeague in het vrouwenbasket op zoek naar een vierde titel. De wedstrijden worden gespeeld in de Volkswagen Arena in het Turkse Istanboel.

De 27-jarige Meesseman, MVP in de Final Four in 2018, gaat in de Turkse grootstad dus op jacht naar een vierde titel. Met Jekaterinenburg won ze de Euroleague al in 2016, 2018 en 2019. De editie van vorig jaar werd geannuleerd na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

In de halve finales moet Jekaterinenburg, dat voor de 14de keer op rij bij de laatste vier zit, eerst voorbij thuisploeg Fenerbahçe zien te geraken. In de tweede halve finale staan het Spaanse Salamanca en het Hongaarse Sopron tegenover elkaar. De wedstrijd voor de derde plaats staat zondag 18 april om 14 uur op de planning. De finale volgt om 18 uur.

In totaal drie Belgische speelsters veroverden in het verleden al de eindzege in de EuroLeague. Naast Meesseman triomfeerden ook Anke De Mondt (in 2011 met Salamanca) en Ann Wauters. Zij won de competitie viermaal, met Valenciennes (2002 en 2004), Samara (2005) en Ros Casares Valencia (2012).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.