Hans Vanoosthuyze heeft ambitie met Basket Tielt Midwest

Hans Vanoosthuyse.© foto WD
Hans Vanoosthuyse.© foto WD
Redactie KW

Een paar seizoenen geleden zat de Tieltse basketbalclub in een dal toen het zakte naar de laagste provinciale reeks. Het bestuur nam toen belangrijke beslissingen. Het ging een samenwerking aan met het Izegemse basket en haalde trainer-coach Hans Vanoosthuyze opnieuw naar de Europastad.

Hans Vanoosthuyze (49) slaagde erin om de Tieltse basketbalploeg opnieuw op de rails te krijgen. “Ik kwam opnieuw bij Basket Tielt toen ze in vierde provinciale speelden. Het was de bedoeling om zo snel mogelijk te promoveren. Enkele spelers keerden terug en zo hadden we een goede ploeg. We wonnen wedstrijd na wedstrijd en werden uiteindelijk kampioen en promoveerden naar derde, dat was de start van de heropleving.”

Die heropleving hoopte Hans dit seizoen door te trekken. “De voorbereiding verliep ideaal. We wonnen al onze oefenwedstrijden, ook tegen ploegen die in hogere reeksen speelden. Het zag er dus goed uit om de competitie in derde provinciale aan te vatten. Onze eerste twee wedstrijden wonnen we en we waren daarmee goed gelanceerd. Maar dan kwam corona en werd de competitie stilgelegd en uiteindelijk gestopt. Ik wil niet beweren dat we opnieuw zouden promoveren, maar ik denk dat de kans er wel was.”

Kern blijft

Corona of niet, de ambitie om hogerop te geraken blijft aanwezig. “Jaren geleden speelde de club in nationale, nu is dat landelijk. Tielt is toch een stad die op een bepaald niveau zou moeten spelen. Dat moet niet landelijk zijn, maar wel zo hoog mogelijk en dat is onze ambitie. Wij hebben van de basketbalbond vernomen dat de competitie zou starten in het weekend van 25-26 september. Wij hadden gevraagd om iets later dan normaal te starten om wat meer voorbereiding te hebben, omdat we zolang stilgelegen hebben. Ik ben van plan begin augustus de trainingen te hervatten, zodat we een stevige voorbereiding hebben.”

Hans zal alvast over dezelfde kern beschikken. “Er zijn veel spelers die in lange tijd geen bal vast gehad hebben. Het was in eerste instantie de kunst om iedereen samen te houden. Sommige spelers worden een jaartje ouder en zonder te spelen zijn we weer een jaartje verder. Het was niet evident om de ploeg samen te houden, maar iedereen staat nog altijd achter het project en heeft zijn woord gegeven. Zo kunnen we met ambitie starten.”(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.