Het Poolse Polski Cukier Torun en het Litouwse Lietkabelis zijn de twee teams die eveneens tot de poule A van Filou Oostende in de Champions League behoren. Beide clubs overleefden de kwalificatieronde. Torun, dat van het Finse Kathu Basket Kauhajoki met 93-82 verloren had, haalde het thuis na een ultieme bom met 70-58. Lietkabelis dat met 55-71 bij het Cypriotische Keravnos Nicosia won, verloor thuis met 77-82. Zowel Torun als Lietkabelis waren vrijgesteld van de eerste kwalificatieronde.

Lietkabelis komt op 5 november naar Oostende. In Litouwen speelt Oostende op 14 januari. Oostende ontvangt Torun op 3 december en speelt in Polen op 5 februari.

Naast Oostende waren ook het Spaanse BAXI Manresa, het Italiaanse Dinamo Banco di Sardegna Sassari, het Franse SIG Strasbourg, het Turkse Turk Telekom Ankara en het Israëlische UNET Hapoel Holon rechtstreeks geplaatst. Antwerp Giants verloor de terugmatch van het Zweedse Södertälje Kings maar het had genoeg aan zijn ruime bonus uit de heenmatch.

32 teams uit vijftien verschillende landen nemen aan de reguliere fase van de Basketball Champions League deel. Vijf van hen zijn kampioen in hun land, veertien andere zijn gewezen kampioenen. Filou Oostende speelt dinsdag 15 oktober zijn eerste wedstrijd in de Champions League, op verplaatsing bij Straatsburg.

(PR)

Het Poolse Polski Cukier Torun en het Litouwse Lietkabelis zijn de twee teams die eveneens tot de poule A van Filou Oostende in de Champions League behoren. Beide clubs overleefden de kwalificatieronde. Torun, dat van het Finse Kathu Basket Kauhajoki met 93-82 verloren had, haalde het thuis na een ultieme bom met 70-58. Lietkabelis dat met 55-71 bij het Cypriotische Keravnos Nicosia won, verloor thuis met 77-82. Zowel Torun als Lietkabelis waren vrijgesteld van de eerste kwalificatieronde.Lietkabelis komt op 5 november naar Oostende. In Litouwen speelt Oostende op 14 januari. Oostende ontvangt Torun op 3 december en speelt in Polen op 5 februari.Naast Oostende waren ook het Spaanse BAXI Manresa, het Italiaanse Dinamo Banco di Sardegna Sassari, het Franse SIG Strasbourg, het Turkse Turk Telekom Ankara en het Israëlische UNET Hapoel Holon rechtstreeks geplaatst. Antwerp Giants verloor de terugmatch van het Zweedse Södertälje Kings maar het had genoeg aan zijn ruime bonus uit de heenmatch.32 teams uit vijftien verschillende landen nemen aan de reguliere fase van de Basketball Champions League deel. Vijf van hen zijn kampioen in hun land, veertien andere zijn gewezen kampioenen. Filou Oostende speelt dinsdag 15 oktober zijn eerste wedstrijd in de Champions League, op verplaatsing bij Straatsburg.(PR)