Filou Oostende neemt pijnlijke beslissing om Philip Debaere opzij te schuiven

Philip Debaere was sinds 2005 sportief manager bij de club. © belga
Redactie KW

Filou Oostende neemt binnen het kader van een bezuiniging afscheid van sportief manager Philip Debaere. De gewezen international was sinds 2005 sportief manager van de club. Algemeen directeur Marie De Clerck neemt zijn taken van het sportief management over.

Landskampioen Filou Oostende moet bezuinigen en slankt zijn korps af. Philip Debaere is hiervan een slachtoffer. Een paar dagen voor aanvang van de seizoensvoorbereiding kreeg Philip Debaere te horen dat de club niet meer op hem rekent als sportief manager.

“Met heel veel inzet, passie en overgave heb ik mijn opdracht steeds uitgevoerd in het belang van de club”, reageert Philip Debaere.

“Door zijn job met veel toewijding uit te voeren, heeft Philip Debaere een cruciale bijdrage geleverd in het succes van onze club“, beseft voorzitter Johan Verborgh, “Om onze club financieel gezond te houden, moeten soms pijnlijke beslissingen genomen worden.”

Marie De Clerck, sinds 1 juli algemeen directeur van Filou Oostende, neemt de taken van het sportief management over.

Er volgt straks dus geen vijftiende opeenvolgende seizoen voor Philip Debaere als sportief manager bij Filou Oostende. Dit nieuws zal ongetwijfeld veel basketliefhebbers verbazen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier