Filou Oostende moeiteloos naar kwartfinales van beker van België

De Senegalese center Amar Sylla zette een knappe prestatie in Lommel neer. © PR

BBC Croonen Lommel uit Top Division One kon slechts één kwart stand houden tegen Filou Oostende in de achtste finale van de beker van België. De kustploeg won met 66-94.

Thompson kwam omwille van kniepijn niet van de bank. Zo stond Desiron in de basis-vijf van dit bekertreffen. Met drie driepunters diepte de thuisploeg de voorgift van vijf punten uit tot 14-2 na drie minuten. Scores van Toon Ceyssens en vooral Maesen zorgden ervoor dat Oostende pas na 12 minuten langszij kwam. Schwartz bracht met een 0-10-run de kustploeg aan de leiding. Schwarz (10 punten aan 80 % in de eerste helft) en Sylla (7 punten aan 100 % in de eerste helft) vormden een gesel voor de Lommelse verdediging. Halverwege de avond had McIntosh al zeven rebounds geplukt. Aan de rust leidde Oostende met 40-50.

Tot diep in het derde quarter bleef het verschil rond de 10 punten schommelen. Daarna nam de betere Oostendse fysiek definitief de bovenhand. Oostende overschreed de grens van dertig eenheden aan 63-94, een verschil van 31 punten. Lommel knaagde nog drie puntjes van dat verschil weg: 66-94. Amar Sylla haalde de beste computerevaluatie met 17 punten (6 op 7 tweepunters,1 op 3 bommen, 2 op 3 vrijworpen) en 8 rebounds. Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers. De Oostendse bankzitters tekenden 53 punten aan. Van de bank van Lommel kwam er slechts een productie van 16 stuks.