Filou Oostende haalt volle buit op het terrein van Antwerp Giants

Phil Booth scoorde tien punten in de verlenging. (c) P.R.
Redactie KW

In de Lotto Arena heeft Filou Oostende een belangrijke 85-88-overwinning na één verlenging behaald tegen achtervolger Antwerp Giants. De Zeekapiteins versterken hun koppositie.

Antwerp Giants begon de match met een 8-0-rush waarvan na het openingskwart nog twee puntjes (16-14) overbleven. Aan de rust leidde Oostende met één puntje, 36-37.

In het derde bedrijf staken Gillet (3), Randolph (5) en Bratanovic (2) na 42-42 een 0-10-run in mekaar: 42-52. De Giants lieten zich niet onbetuigd en naderden tot 60-63. De hardwerkende Booth scooorde met nog 36 seconden op de klok 66-71. Hands milderde tot 68-71. Daarna volgden twee uitzonderlijke balverliezen van Oostendenaars. Djordjevic, opgejaagd door Fridriksson, dribbelde de bal over de lijn. Gillet gaf een slechte diagonale pass in de richting van Randolph. Nog 3 seconden en 9 tienden op de klok. Fridriksson zette Djordjevic in de wind en vuurde de gelijkmakende driepunter af: 71-71.

Vrijworpen stellen overwinning veilig

Met een driepunter opende Booth de verlenging. Iets later voegde ook Gillet een bom aan de Oostendse score toe: 73-77. Mwema hoorde zijn vijfde fout. Drie vrijworpen en een tweepunter van Booth brachten Oostende zes punten (76-82) voorop maar Tiby (bom) en Hands (vrijworpen) injecteerden extra spanning (81-82) in het duel. Een tweepunter van Djordjevic en twee vrijworpen van Jantunen verruimden de kloof tot 83-86. Op 4 seconden en 4 tienden van het einde nam Booth met twee vrijworpen de laatste twijfels over de Oostendse overwinning weg. Fridriksson mocht de 85-88-eindstand in het netje droppen.

Booth was met 18 punten, 3 rebounds en 3 assists de MVP van de wedstrijd. Vooral zijn productie in de verlenging maakte indruk: 10 punten uit 1 op 2 tweepunters, 1 op 2 bommen en 5 op 6 vrijworpen. Maar ook Bratanovic (15 punten aan 88 %, 7 rebounds en 1 assist) blonk bij Filou Oostende uit.

Stevige kloof op achtervolgers

Na acht speeldagen gaapt er een stevige kloof tussen Oostende en de achtervolgers Antwerp Giants en Bergen. De Oostendenaars hebben 8 op 8, Antwerp Giants en Bergen elk 5 op 8. Leuven Bears (4 op 7) en Kangoeroes Mechelen (3 op 6) verloren ook slechts drie matchen maar zij werkten respectievelijk één en twee wedstrijden minder af.

P.R.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier