Ex-speler van Oostende wint Intercontinentale cup

Dusan Sakota is opnieuw uitgegroeid tot een ware topper. © PR
Redactie KW

Dusan Sakota, die in 2011 bij Oostende speelde, heeft in Rio de Janeiro met AEK Athene de Intercontinentale cup van de FIBA met 86-70 gewonnen tegen het Braziliaanse Flamengo.

Dusan Sakota, kapitein van het Griekse team, was in die finale goed voor 11 punten, 1 rebound en 2 assists in 27’45”. In zijn carrière was hij ook een half seizoen bij BC Oostende actief.

Begin juli 2011 had de toen 25-jarige Sakota een overeenkomst van een jaar getekend met Oostende, dat toen Telenet als clubnaam had. Deze Servische power-forward met ook de Griekse nationaliteit, won voordien al met Panathinaikos Athene de Euroliga in 2007 en 2009.

Dusan Sakota, ex-ploegmaat van Sam Van Rossom bij Scavolini Pesaro, doorstond enkele scherpe medische testen. Zo wist Oostende dat Sakota klaar was voor een heuse comeback.

Dusan Sakota zweefde enkele dagen tussen hemel en aarde na een ernstige inwendige maagbloeding die hij tijdens een wedstrijd in de Italiaanse competitie in april 2010 opgelopen had. Bij zijn eerste terugkeer herviel hij onmiddellijk met een buikspierkwetsuur, maar al deze problemen waren definitief van de baan toen hij in Oostende tekende.

De heel veelzijdige en slimme speler bleef nauwelijks een half seizoen bij de Zeekapiteins. Oostende beëindigde enkele dagen voor Kerstmis 2011 na onderling overleg de overeenkomst met Dusan Sakota. “De verbreking verliep in constructieve sfeer waardoor Sakota zijn laatste opdracht tegen het Spaanse Valencia eveneens op een correcte en professionele manier heeft afgewerkt”, zei sportief manager Philip Debaere toen. Nadien speelde Sakota voor Krasnoyarsk en Varese. Sinds 2014 verdedigt hij de kleuren van AEK Athene.

Vorig seizoen won Dusan Sakota de Champions League en de Griekse beker.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier