Elise Ramette vervolledigt WK-selectie Belgian Cats

Elise Ramette werd als laatste toegevoegd aan de selectie. © BELGA

Elise Ramette (23, Cadi La Seu) krijgt de laatste plek in de definitieve twaalfkoppige selectie van de Belgian Cats voor het komende WK basketbal voor vrouwenteams, dat donderdag van start gaat in het Australische Sydney. Bondscoach Valéry Demory verkiest de Ieperse boven Serena-Lynn Geldof (25, Zaragoza).

Begin deze maand maakte Demory al elf van de twaalf WK-gangers bekend. Voor het laatste ticket ging het tussen Ramette en Geldof, die beiden ruim een week geleden meereisden naar Australië. Dat gold ook voor Heleen Nauwelaers, die als ervaren Cat bij de groep bleef om in de laatste voorbereidingsfase de aansluiting van Meesseman en Allemand op te vangen. Geldof zal nu samen met Nauwelaers terugkeren naar België. Donderdag om 3.30 uur Belgische tijd beginnen de Belgian Cats aan het WK met een topmatch tegen de Verenigde Staten, de titelverdediger en olympische kampioen. In Sydney volgen nadien nog groepswedstrijden tegen Zuid-Korea (vrijdag, 5u), Puerto Rico (zaterdag, 12u30), Bosnië en Herzegovina (26/09, 3u30) en China (27/09, 5u30).

De eerste vier teams van de poule stoten door naar de kwartfinales. De definitieve WK-selectie bestaat uit de volgende namen: Antonia Delaere, Laure Résimont, Emma Meesseman, Kyara Linskens, Hind Ben Abdelkader, Becky Massey, Maxuella Lisowa-Mbaka, Billie Massey, Julie Vanloo, Julie Allemand, Ine Joris en Elise Ramette.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.