Dynamite Deerlijk fuseert met Kortrijk Spurs

Voorzitter Albert Vanpoucke blijft nog twee seizoenen aan het roer. © ELD
Redactie KW

Vanaf volgend seizoen gaat in het damesbasketbal eersteklasser Dynamite Deerlijk door het leven als Dynamite Deerlijk-Kortrijk. Dat maakte voorzitter Albert Vanpoucke bekend.

Dynamite Deerlijk werkt al enkele jaren samen met K-Basketteam Kortrijk. De talentvolste jongeren krijgen er de kans om mee te trainen en soms mee te spelen op het hoogste niveau. Zo brak Tesse Kapenga dit seizoen door bij Deerlijk die knap zesde eindigde. Albert Vanpoucke blijft nog twee jaar aan het roer van de ploeg uit Top Division, die de komende twee seizoenen blijft spelen in Deerlijk. Daarna verhuist de ploeg definitief naar Kortrijk.

“Door de fusie kunnen de sportieve ambities verder gerealiseerd worden: een topploeg in de hoogste klasse gecombineerd met een top-basketopleiding op alle niveaus, dit alles in een familiale vereniging waarbij waarden als respect, passie, teamgerichtheid en talentontwikkeling voorop staan“, klinkt het. Het huidig bestuur van Deerlijk blijft aan boord, aangevuld met bestuursleden van Kortrijk.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier