Djordjevic en co winnen tiende landstitel op rij

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Na een heel nerveuze vierde finale, gewonnen door Oostende met 62-69, is Oostende voor de tiende keer op rij landskampioen!

Tweehonderd aanwezigen in de mons.arena: het was even wennen. En in de zaal ernaast heeft de Henegouwse topclub een horeca-uitbating waar nog eens zoveel supporters hun team volgden.

Na twee vrijworpen van Van Caeneghem bracht Buysschaert de score snel in evenwicht. Van Caeneghem scoorde opnieuw en Servaas dunkte daarna: 4-4. Buysschaert moest met twee fouten snel naar de bank. Bratanovic nam zijn plaats in. Met een driepunter na 4’45” zorgde Djordjevic voor een eerste kloofje: 8-11. Schwartz volgde in de zevende minuut het voorbeeld van zijn kapitein: 8-14. Zo rondde Oostende het openingskwart met een 14-18-verschil.

De refs floten naar hartenlust bij aanvang van het tweede kwart. Na 2’02” prijkte een opmerkelijke 2-5-verhouding op het bord. De Oostendenaars van der Vuurst en Bratanovic telden zo ook al twee fouten, hetzelfde aantal als Mwema en Buysschaert. Met een lay-up verjaagde Djordjevic de zorgen: 16-21. Na de tweede fout van Sylla bracht Spencer de Vossen opnieuw voorop: 29-28. Een ultieme korf van Schwartz schonk de Oostendenaars een voorsprong van één puntje aan de rust. In die eerste helft viel het hoge aantal offensieve rebounds, 8, bij Bergen op. Bij de Zeekapiteins was Schwartz toen het meest efficiënt: 10 punten aan 75 %, 2 rebounds, 1 assist en 2 uitgelokte fouten.

Djordjevic, Schwartz, Buysschaert, Mwema en Gillet verhoogde het tempo en ze werkten allen ook efficiënt af. Dit dwong coach Bosnic bij 38-45 na 23’25” tot een time-out. Iets later incasseerde Bosnic een technische fout. Djordjevic benutte de vrijworp (38-46) maar uit de toegekende aanval volgde geen korf. Bij een 45-50-tussenstand was er even herrie tussen Penava en Buysschaert. De refs bestraften beiden maar dat was dan wel Servaas’ vierde streepje. De thuisploeg werd nerveus. Sylla scoorde 45-52, meteen de score aan het halfuur.

Lekker leuk opende Mwema met een bom vanop de rechterhoek het vierde kwart. Zo stond een marge van tien punten op het bord. Oostende lachte in zijn vuistje toen Lambot uit tweemaal twee vrijworpen slechts één puntje aantekende. Maar de dekselse Smith driepunterde wel naar 49-55. Nog 7’51” en een time-out van Oostende. Na een onsportieve fout van van der Vuurst naderde Durham aan de vrijworplijn tot 51-55. Cage driepunterde naar 54-57 maar Schwartz vierpunterde naar 54-61.

In een heel spannende slotfase dunkte Sylla en zette Djordjevic koelbloedig twee vrijworpen om. Schwartz scoorde de allerlaatste korf, een kampioenendunk na verre assist door Djordjevic. Oostende won finale 4 met 62-69. Oostende is kampioen zoals de negen vorige seizoenen. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.