BM Waregem na thriller voorbij Oxaco Boechout

Redactie KW

Bent Merkschoenen Waregem hield tegen Oxaco boechout de punten thuis. Na een prangende slotfase in een bijna volle De Treffer trok het met 94-89 aan het langste eind. Daarmee houd het zijn play-off kansen gaaf.

BM Waregem dat het zonder de geblesseerde Bart Samaey moest stellen, ging op zoek naar een broodnodige zege. Oxaco begon het best aan de partij en opende met drie bommen. De thuisploeg was niet van slag en via een beresterke Stijn Dhondt ging het de tweede periode in met één punt voorsprong, 23-22. Guillemyn opende de tweede periode met vijf punten op rij maar Boechout bleef in het spoor van de regerende kampioen. Toch kon Waregem rusten met een bonus van vijf punten, 50-45.

Spannend slot

De thuisploeg liep in deel drie uit tot 14 punten maar opnieuw dichten de bezoekers de kloof via Vandenbrande. 74-73 na dertig minuten. In de slotperiode bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd tot diep in de finale. De Lepeleire viel nog uit met een knieblessure. Het was uiteindelijk Waregem dat vanop de vrijworplijn het laken naar zich toe trok. Eindstand 94-89. Felbevochten zege voor de West-Vlamingen die zo uitzicht houden op de laatste felbegeerde play-off plaatsen.

Quarterstanden: 23-22/50-45/74-73/94-89

Speelden: De Lepeleire 14, Van Hulle 3, Guillemyn 23, Foucart 14, Dhondt 15, Tuluka 8, Bruyneel 4, Linskens 13.

(EL – foto EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier