BM Waregem lijdt eerste verlies tegen Soba Antwerpen

Thierry Marien van BM Waregem. © ELD

In Top Division Men 1 ging leider Bent Merkschoenen Waregem zondagmiddag nipt onderuit op het veld van Soba Antwerpen. Het duel tegen de tweede in de stand eindigde op 74-71.

Soba nam meteen het heft in handen. Beide ploegen vonden echter moeilijk de weg naar de ring, 11-7 na zes minuten. Vanop de vrijworplijn diepte de thuisploeg de kloof uit tot 19-11 na de eerste periode. Ook in deel twee gingen de Antwerpenaren met een 7-0 het best van start. Waregem hapte naar adem en keek na 17 minuten spelen tegen een achterstand van 16 punten aan, 37-21. Via Brecht Guillemyn werd de achterstand herleidt tot 41-30 aan de rust.

Tot diep in de derde periode bleef de tienpuntenkloof op het bord staan. Onder impuls van Aaron Van Vooren kwam BM terug tot op 6 punten na driekwart spelen. Zes punten op rij van Arne Steinbach brachten de bezoekers met nog ruim zes minuten op de klok helemaal terug, 60-60. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe tot in de slotseconden. Een bom van Stan Naudts bracht Waregem op voorsprong met nog 20 seconden te gaan, 70-71.

Toch konden de manschappen van coach Olivier Foucart niet verhinderen dat Soba op 5 seconden voor het eindsignaal toch het laken nog naar zich toetrok. Eindstand 74-71. Beide ploegen delen nu de leiding. Zaterdag ontvangt BM in Sporthal De Treffer met Remant Basics Melsele-Beveren de zesde in de stand.