BM Waregem aan het feest na onwaarschijnlijke remonte

Stan Naudts gaat voorbij Maxime Verspeeten. © ELD

Leider Bent Merkschoenen Waregem won na een ongemeen spannend slot van de Gent Hawks in de Top Division Men 1. Het werd 84-81.

Waregem moest de partij aanvatten zonder de geblesseerde Lars De Lepeleire. Stan Naudts opende voor de thuisploeg de score met een bom. Gent bracht de bordjes al vlug terug in evenwicht en kon de eerste periode winnend afsluiten, 21-25. Via Robin Spaens (ex-Waregem) duwden de Hawks in deel twee het gaspedaal helemaal in. Hun bonus bedroeg aan de rust 14 punten. Ook na de rust was de honger van de bezoekers nog niet gestild en gingen op hun elan door. De achterstand van Waregem bedroeg na 2 minuten spelen achttien punten. Wedstrijd over denk je dan. Dat was zonder de Waregemse scherpschutters van dienst gerekend. Met maar liefst zeven driepunters in de derde periode van onder meer Brecht Guillemyn en Stan Naudts kwam de thuisploeg terug tot 61-64. Bram Van Hulle bracht de stand met drie vrijworpen helemaal in evenwicht bij het ingaan van de slotperiode, 64-64. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe tot 1min28 voor het einde, 78-78. Brecht Guillemyn bracht zijn ploeg bij 82-81 definitief op voorsprong. Thomas Foucart zette vanop de vrijworplijn de eindstand op het bord, 84-81. Felbevochten zege voor BM Waregem die knap terug vocht na een uitzichtloze situatie. Door deze zege blijven de rood-witten alleen aan de leiding.

Quarterstanden: 21-25/36-50/64-64/84-81.

Speelden: Samaey 8, Van Hulle 11, Naudts 16 (4×3), Guillemyn 18 (3×3), Foucart 9, Dhondt 5, Steinbach 10, Van Vooren 7.