Belgian Lions met Mwema en Kesteloot (Filou Oostende) tegen IJsland en Portugal

Jean-Marc Mwema is opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg. © Foto VDB
Redactie KW

Bondscoach Dario Gjergja maakte woensdag zijn selectie bekend voor de komende twee wedstrijden van de Belgian Lions in de prekwalificaties voor het Europees kampioenschap basketbal 2021. Daarin spelen de Belgen donderdag 29 november op verplaatsing in IJsland en zondag 2 december in Portugal.

Gjerga kan geen beroep doen op de geblesseerden Maxime De Zeeuw en Thomas Akyazili. Manu Lecomte en Retin Obasohan zijn actief in de NBA G-League en worden niet vrijgegeven. Sam Van Rossom, Kevin Tumba, Alex Libert en Jean-Marc Mwema maken hun comeback.

In hun eerste wedstrijd in groep C boekten de Lions in september een nipte 66-65 zege tegen Portugal. De thuiswedstrijd tegen IJsland wordt 24 februari afgewerkt. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de kwalificatieronde. De andere twee krijgen volgende zomer wel nog een tweede kans.

Selectie: Ismael Bako, Khalid Boukichou, Pierre-Antoine Gillet, Vincent Kesteloot, Alex Libert, Jean-Marc Mwema, Jean Salumu, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Sam Van Rossom, Hans Vanwijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier