De poules zullen telkens bestaan uit vier landen, zestien in totaal. Twaalf landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van volgende zomer in Tokio (26 juli-9 augustus). Het zou de eerste keer zijn dat de Belgische basketbalvrouwen naar de Spelen mogen.

Oostende is één van de vier gaststeden voor de kwalificatietoernooien. Verder wordt ook gespeeld in het Franse Bourges, het Servische Belgrado en het Chinese Foshan. Hierdoor was het op voorhand al zeker dat België niet zou kunnen uitkomen tegen toplanden Frankrijk, Servië en China, die net als de Cats in pot 2 werden geplaatst. Ook Europees kampioen Spanje was geen mogelijkheid. Met Japan kwam er wel het organiserende land van de Spelen uit de bus. Japan is, net als wereldkampioen Verenigde Staten, al zeker van zijn ticket voor het olympisch basketbaltoernooi, maar speelt het kwalificatietoernooi als voorbereiding. In deze poule zullen zich dus maar twee (extra) landen zich plaatsen voor de Spelen.

Bondscoach Philip Mestdagh ziet "moeilijke kwalificatiegroep" voor Belgian Cats

"Dit is helemaal geen makkelijke kwalificatiegroep voor ons", vertelde bondscoach Philip Mestdagh. "Japan is al geplaatst, maar zat wel in pot 3. Canada is dan weer een erg sterk, compleet team. Zweden is het sterkste land in de vierde pot. Die wedstrijden tegen Canada en Zweden, dat worden de sleutelmatchen. Enkel winnen tegen Japan zal niet voldoende zijn." De Belgian Cats spelen eerst tegen Canada (6 februari), vervolgens op 8 februari tegen Japan en tot slot op 9 februari tegen Zweden.

"Het is een erg gevaarlijke groep", gaf speelster Kim Mestdagh aan. "We kennen de tegenstanders wel en dus zullen we niet voor verrassingen staan. Het thuisvoordeel zal ons wel helpen, maar we moeten ook als ploeg klaar zijn."

Julie Allemand was helemaal niet tevreden met de loting. "Het is de moeilijkste van alle groepen. Op deze manier wordt het erg moeilijk. We zullen op de steun van onze fans moeten rekenen."

(BELGA)

De poules zullen telkens bestaan uit vier landen, zestien in totaal. Twaalf landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van volgende zomer in Tokio (26 juli-9 augustus). Het zou de eerste keer zijn dat de Belgische basketbalvrouwen naar de Spelen mogen.Oostende is één van de vier gaststeden voor de kwalificatietoernooien. Verder wordt ook gespeeld in het Franse Bourges, het Servische Belgrado en het Chinese Foshan. Hierdoor was het op voorhand al zeker dat België niet zou kunnen uitkomen tegen toplanden Frankrijk, Servië en China, die net als de Cats in pot 2 werden geplaatst. Ook Europees kampioen Spanje was geen mogelijkheid. Met Japan kwam er wel het organiserende land van de Spelen uit de bus. Japan is, net als wereldkampioen Verenigde Staten, al zeker van zijn ticket voor het olympisch basketbaltoernooi, maar speelt het kwalificatietoernooi als voorbereiding. In deze poule zullen zich dus maar twee (extra) landen zich plaatsen voor de Spelen."Dit is helemaal geen makkelijke kwalificatiegroep voor ons", vertelde bondscoach Philip Mestdagh. "Japan is al geplaatst, maar zat wel in pot 3. Canada is dan weer een erg sterk, compleet team. Zweden is het sterkste land in de vierde pot. Die wedstrijden tegen Canada en Zweden, dat worden de sleutelmatchen. Enkel winnen tegen Japan zal niet voldoende zijn." De Belgian Cats spelen eerst tegen Canada (6 februari), vervolgens op 8 februari tegen Japan en tot slot op 9 februari tegen Zweden."Het is een erg gevaarlijke groep", gaf speelster Kim Mestdagh aan. "We kennen de tegenstanders wel en dus zullen we niet voor verrassingen staan. Het thuisvoordeel zal ons wel helpen, maar we moeten ook als ploeg klaar zijn."Julie Allemand was helemaal niet tevreden met de loting. "Het is de moeilijkste van alle groepen. Op deze manier wordt het erg moeilijk. We zullen op de steun van onze fans moeten rekenen."(BELGA)