Belgian Cats spelen in Belgrado, Osaka of Washington voor WK-ticket

© VIRGINIE LEFOUR BELGA
Bron: Belga

De Belgian Cats proberen zich van 10 tot en met 13 februari ofwel in het Servische Belgrado ofwel in het Japanse Osaka ofwel in Washington in de Verenigde Staten te plaatsen voor het WK basketbal voor vrouwenteams in Australië (22 september-1 oktober 2022). De internationale basketbalfederatie (FIBA) maakte donderdag de gaststeden van de vier kwalificatietoernooien bekend. België dong niet mee naar de organisatie van zo’n toernooi.

Volgende week dinsdag worden bij de loting zestien landen onderverdeeld in vier groepen van vier. De eerste drie van elk toernooi veroveren een WK-ticket, behalve in de poules van gastland Australië en olympisch kampioen VS. Die twee landen zijn al gekwalificeerd. In hun groep gaan de twee beste andere landen door naar het WK.

Belgrado, dat het EK van 2019 organiseerde, krijgt twee kwalificatietoernooien.

Revelatie

Naast België nemen Europees kampioen Servië, Frankrijk, Wit-Rusland, Bosnië en Herzegovina en Rusland deel voor Europa. Ook Aziatisch kampioen Japan, China, Zuid-Korea, Afrikaans kampioen Nigeria, Mali, Puerto Rico, Brazilië en Canada gaan dinsdag in Genève om 11u30 de trommel in voor de loting.

De Belgische vrouwen namen in 2018 in Tenerife voor het eerst deel aan een WK basketbal. Ze werden de revelatie van het toernooi en eindigden uiteindelijk als vierde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.