Belgian Cats behalen nipte oefenzege tegen Servië

Belgian Cat Laure Resimont in actie tegen Servië.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Belgian Cat Laure Resimont in actie tegen Servië.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB

De Belgische nationale basketvrouwen hebben vrijdag op een internationaal oefentoernooi in Kortrijk een nipte zege behaald tegen Servië. De Belgian Cats wonnen in Sportcampus Lange Munte na een spannende wedstrijd met 64-63 (rust: 37-43).

De Belgische vrouwen, nummer zes van de wereld, kregen met Servië (FIBA 8) een stevige brok voor de kiezen. De bezoekers namen de beste start en speelden halfweg een kloof van zes punten bij elkaar. Maar de Cats gaven zich niet gewonnen en knokten terug. In het slot maakten ze het verschil en gingen ze op en over Servië.

Antonia Delaere scoorde een halve minuut voor de buzzer de winnende tweepunter. Emma Meesseman was goed voor zestien punten, zeven rebounds en vijf assists. Bij de Belgen kregen onder meer Julie Allemand, Kim Mestdagh, Kyara Linskens en Billie Massey rust.

Voorbereiding op EK en Spelen

De Cats bereiden zich momenteel voor op het EK (17-27 juni in Straatsburg en Valencia) en de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus in Tokio). Op het internationaal oefentoernooi in Kortrijk volgt zaterdag nog een duel met Puerto Rico, ook tegenstander op de Spelen. Tot slot spelen de Cats zondag in de Lange Munte tegen Nigeria.

De bondscoach hoopt Kyara Linskens te recupereren voor het duel tegen Puerto Rico. Emma Meesseman speelt dan normaal niet. “We moeten Kyara testen voor haar knie. Als het voor haar niet lukt om een, twee en dan drie wedstrijden te spelen, verliezen we onze tijd met haar. Ze moet weer ritme opdoen. Tijdens de wedstrijd van vanavond werden enkele zaken duidelijk. De posities twee en drie deden hun job. Er was ook een goede verstandhouding tussen Emma Meesseman en Ann Wauters, met ook Becky Massey. We dienen wel beter te doen in één-tegen-één en in het fysieke compartiment.”

Na hun match tegen Nigeria vertrekken de Belgische basketvrouwen voor een week op stage richting Cordoba in Spanje, waarna ze nog een week in Kortrijk doorbrengen, vooraleer naar het EK te vertrekken. Op het EK nemen de troepen van bondscoach Philip Mestdagh het in de groepsfase op tegen Turkije, Slovenië en Bosnië. In Tokio zijn, behalve Puerto Rico, Australië en China de tegenstanders in de poulefase.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.