Basketbalclub Filou Oostende steekt in pot 2 bij loting Champions League

Dusan Djordjevic en zijn maats nemen voor het zesde jaar op rij deel aan de Basketball Champions League.© P.R.
Dusan Djordjevic en zijn maats nemen voor het zesde jaar op rij deel aan de Basketball Champions League.© P.R.
Redactie KW

Woensdag 7 juli kent Filou Oostende zijn drie tegenstanders in de poulefase van de Champions League. De 28 rechtstreeks gekwalificeerde clubs worden in vier potten ingedeeld volgens de clubranking. Voor nieuwe deelnemers houdt de organisatie rekening met de landenranking.

In pot 4 is er ruimte voor nog vier clubs die in september nog de vier kwalificatierondes overleven. Eén daarvan is Bergen. Uit elke pot wordt telkens één club geloot voor de acht poules van vier teams.

Oostende, dat tot pot 2 behoort, ontloopt dus de zeven andere clubs uit pot 2: Besiktas Istanbul, Dinamo Sassari, Falco Szombathely, Brindisi, JDA Dijon, PAOK Saloniki en Pinar Karsiyaka Izmir. Vorig seizoen was Brindisi een van de opponenten van Oostende. Besiktas en Sassari behoorden in vorige edities tot een poule van Oostende.

Nieuwe Champions League

Voor de nieuwe Champions League zou Oostende uit pot 1 bijvoorbeeld opnieuw de Spaanse ex-winnaars San Pablo Burgos en Tenerife kunnen treffen of de topclubs AEK Athene en Hapoel Jeruzalem.

In pot 3 vinden we drie Turkse teams (Darussafaka Istanbul, Galatasaray Istanbul en Tofas Bursa) maar ook de Spaanse traditieclub Malaga en de Baltische toppers Vilnius en Riga.

In pot 4 steken niet alleen de vier nog te bepalen winnaars van de kwalificatierondes maar eveneens het Duitse Oldenburg. Een gokje? Oostende, Hapoel Jeruzalem, Malaga en een club uit de kwalificatierondes. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.