Woensdagavond werd de speeldag afgetrapt met het duel tussen BC RHK-Delrue Oostende One en KBBC Oostkamp Two. De thuisploeg haalde het met 87-80.

Mibac Middelkerke One was, na een hele reeks uitschakelingen in de zestiende finales, de volgende eersteprovincialer die in het zand beet. Derdeprovincialer Wervik was met 80-91 te sterk.

Ook revelatie BBC Koksijde One ging de boot in, tegen KB Gistel Oostende Three, de ongeslagen leider van tweede provinciale (62-77).

In een duel tussen twee tweedeprovincialers won VK Iebac Ieper One in eigen huis niet van BBC Izegem Two (67-79).

Tweedeprovincialer BC RHK-Delrue Oostende Two ging zondag onderuit tegen Avelgem (60-77), de autoritaire leider van derde provinciale B.

Het duel van het weekend was de finale van de Beker van West-Vlaanderen van de voorbije drie seizoenen. Titelverdediger Basket Sijsele Two, behoorlijk versterkt met de jeugdspelers van de One, haalde het van topfavoriet Avanti Brugge (90-71).

Vagant Kortrijk overleefde wel als eersteprovincialer. Zij haalden het vlot met 88-46 van Eernegem uit tweede provinciale.

Tweedeprovincialer BBC De Westhoek Zwevezele Two haalde het vlot bij derdeprovincialer Bobcat Wielsbeke One (64-105).

Kwartfinales

Dat levert in de kwartfinale, de ronde voor de Final Four, de volgende wedstrijden op:

BC RHK-Delrue Oostende One - KB Gistel Oostende Three

Basket Avelgem - Basket Sijsele Two

BBC Izegem Two - Zwevezele Two

Vagant Kortrijk - Wervik

Deze wedstrijden staan gepland in het weekend van 20 en 21 december.

(BV)

Woensdagavond werd de speeldag afgetrapt met het duel tussen BC RHK-Delrue Oostende One en KBBC Oostkamp Two. De thuisploeg haalde het met 87-80.Mibac Middelkerke One was, na een hele reeks uitschakelingen in de zestiende finales, de volgende eersteprovincialer die in het zand beet. Derdeprovincialer Wervik was met 80-91 te sterk.Ook revelatie BBC Koksijde One ging de boot in, tegen KB Gistel Oostende Three, de ongeslagen leider van tweede provinciale (62-77).In een duel tussen twee tweedeprovincialers won VK Iebac Ieper One in eigen huis niet van BBC Izegem Two (67-79).Tweedeprovincialer BC RHK-Delrue Oostende Two ging zondag onderuit tegen Avelgem (60-77), de autoritaire leider van derde provinciale B.Het duel van het weekend was de finale van de Beker van West-Vlaanderen van de voorbije drie seizoenen. Titelverdediger Basket Sijsele Two, behoorlijk versterkt met de jeugdspelers van de One, haalde het van topfavoriet Avanti Brugge (90-71).Vagant Kortrijk overleefde wel als eersteprovincialer. Zij haalden het vlot met 88-46 van Eernegem uit tweede provinciale.Tweedeprovincialer BBC De Westhoek Zwevezele Two haalde het vlot bij derdeprovincialer Bobcat Wielsbeke One (64-105).Dat levert in de kwartfinale, de ronde voor de Final Four, de volgende wedstrijden op:BC RHK-Delrue Oostende One - KB Gistel Oostende ThreeBasket Avelgem - Basket Sijsele TwoBBC Izegem Two - Zwevezele TwoVagant Kortrijk - WervikDeze wedstrijden staan gepland in het weekend van 20 en 21 december.(BV)