Amar Sylla is nog niet speelgerechtigd bij Filou Oostende

Amar Sylla maakte een knap competitiedebuut in Luik. © PR
Redactie KW

Filou Oostende-Hubo Limburg United is vrijdagavond 13 september de kick-off van de EuroMillions BasketballLeague. Amar Sylla (17), een Senegalese power forward met NBA-kansen, moet echter vanuit de tribune toekijken.

Voor een speler, jonger dan achttien, die naar een andere basketfederatie vertrekt, moet de nieuwe werkgever aan de wereldfederatie FIBA een transfer-fee betalen. Dat heeft Filou Oostende niet gedaan. “Aangezien Amar Sylla op 1 oktober achttien jaar wordt en de procedure zes tot acht weken duurt, hebben we beslist het risico te nemen om tot 1 oktober te wachten. Dan hoeven we die som, 3.000 euro, niet te betalen. Dat is een grote som en tegelijk geen grote som. Omdat die procedure zo lang duurt, zouden we Sylla wellicht toch nog niet kunnen opstellen”, geeft general manager Marie De Clerck als uitleg.

“Ik begrijp dat dit voor de speler niet leuk is. Hij staat bij coach Dario Gjergja ook veel op het veld, hij heeft een ongelooflijke focus om naar de NBA te gaan. Hij wil die droom waarmaken, maar hij is wel blij nu bij een tussenstap in Oostende te zijn”, zegt algemeen directeur Marie Declerck. “Eerstdaags vragen we zijn vrijgave vanuit Real Madrid aan. Van zodra Real dat geeft, kunnen we hem in België aansluiten.

Sylla is dus zeker niet speelgerechtigd voor de thuiswedstrijden tegen Limburg United (vrijdag 13 september) en Kangoeroes Mechelen (zaterdag 28 september).

Filou Oostende hoopt Amar Sylla te mogen opstellen in het eerste weekeinde van oktober. Dan reizen de rood-gelen naar Luik.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier