Acht West-Vlamingen in selectie Belgian Cats

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Bondscoach Philip Mestdagh van de Belgian Cats presenteert zijn selectie van twaalf voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van volgende week tegen Finland (4 februari) en Portugal (6 februari).

Deze twee interlands worden afgewerkt in het Portugese Matosinhos, een voorstadje van Porto.

De Belgian Cats zijn met vier schitterende en opeenvolgende overwinningen in poule G al zeker van de eerste plaats en kwalificatie voor Eurobasket 2021. In de resterende twee EK-kwalificatiewedstrijden gaan de Cats op zoek naar een perfect parcours en dus zes op een rij. Belangrijk enerzijds richting coëfficiënt en vooral anderzijds richting de loting voor het EK.

Van de negen poules zijn de groepswinnaars en de vijf beste tweedes gekwalificeerd voor het EK 2021. Het EK gaat in 2021 in Spanje (Valencia) en Frankrijk (Strasbourg) door en dit van 17 tot 27 juni.

Selectie Belgian Cats: Julie Vanloo (Zaragoza) , Marjorie Carpreaux (Castors Braine), Antonia Delaere (IDK Euskotren), Hanne Mestdagh (Namur Capitale), Kim Mestdagh (Schio), Heleen Nauwelaers (Tenerife), Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver), Jana Raman (Estudiantes Madrid), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver), Emma Meesseman (Ekaterinburg), Serena Lynn-Geldof (Cadi La Seu), Ann Wauters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier