Hielblessure houdt Koen Naert weg van WK atletiek

Koen Naert, hier na zijn marathon op het EK 2022 in Munchen, moet verstek laten gaan voor het WK. © BELGA/ERIC LALMAND

Koen Naert, de naar Moerbrugge uitgeweken marathonloper uit Roeselare, geeft forfait voor het WK atletiek eind augustus in Boedapest. Een hielblessure strooit roet in het eten voor de voormalige Europese marathonkampioen.

Na vier EK-deelnames, met winst in 2018, en twee Olympische Spelen, wilde Koen Naert dit jaar eindelijk eens aan een WK atletiek deelnemen. Boedapest paste in zijn aanloop naar de Spelen van Parijs volgend jaar, tot een hielblessure roet in het eten strooide.

Syndroom van Haglund

In april plaatste Naert zich in Rotterdam met een persoonlijk record van 2u06:56 voor zowel het WK als de Spelen op de marathon, maar die WK-deelname komt er dus niet.

Naert zit met het Syndroom van Haglund aan de hiel. “Ik heb er al langer last van”, vertelt hij. Eerst leek het onder controle te blijven, maar het werd alleen maar erger. “Nu heeft het ook effect op mijn trainingsschema, dus moet ik het laten rusten.”

In de plaats van het WK plant Naert wel een najaarsmarathon, maar welke dat wordt, is nog niet duidelijk.

Andere Belgen

Behalve Naert zijn nog elf andere Belgen geplaatst voor het WK atletiek, onder wie Bashir Abdi, die eerder al zijn forfait aankondigde. De tien anderen zijn Nafi Thiam (hoogspringen en zevenkamp), Noor Vidts (zevenkamp), Cynthia Bolingo (400m), Hanne Verbruggen (marathon), Hanne Claes (400m horden), Julien Watrin (400m horden), Eliott Crestan (800m), Ben Broeders (polsstokspringen), Michael Somers (marathon) en Timothy Herman (speerwerpen).

Ook de Belgian Cheetahs en Belgian Tornados zijn al geplaatst. De Belgische Mixed Relay is nog niet gekwalificeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier