Flac Ieper organiseert weer Spring Time Meeting

Christine Peene, Claude Vanslembrouck, Kristien Schelpe, Chantal Mulleman, Klaas Allemeersch en Ives Goudeseune zetten hun schouders onder de Spring Time Meeting. Frisine Peene en Andres Van de Weghe waren verontschuldigd. © EF
Anton Peene Reporter

Op zondag 14 april vormt de atletiekpiste in Ieper opnieuw het decor voor de Spring Time Meeting, traditioneel de start van het outdoorseizoen en een test voor het provinciaal kampioenschap. Op de Spring Time Meeting is er een gevarieerd aanbod van disciplines.

“Het is onze vierde keer dat we de Spring Time Meeting organiseren”, zegt Flac Ieper-voorzitter Ives Goudeseune (65). “We kregen vroeger vaak de opmerking dat er zo vroeg in het outdoorseizoen weinig wedstrijden waren en zo ontstond het idee om dit een week voor het PK te laten doorgaan. De atleten kunnen hier een generale repetitie doen en kijken hoever ze staan.”

Op dit moment lopen de inschrijvingen nog. “In de laatste week denk ik dat we nog zullen groeien tot meer dan 200 inschrijvingen. Dit kan nog tot zaterdagavond 13 april om 23.59 uur. Een groot deel komt uit de eigen club of de Flac-koepel. De inschrijving bedraagt drie euro, voor Flac-atleten is het gratis. We voorzien ook gratis inkom voor de toeschouwers en er is een bar aanwezig.”

Variatie

Er zijn zowel loopnummers, werpnummers en springnummers. “Het is een gevarieerd aanbod en het laat ook toe om bijvoorbeeld lopen en werpen te combineren. In de voormiddag treden de pupillen en miniemen in actie. Om 10 uur starten we. Na de middag volgen cadetten, junioren en senioren. Het slotnummer is om 16.30 uur met de 1.500 meter bij de mannen junioren en senioren. We kijken onder meer uit naar persoonlijke records voor Julien Durnez en Wout Schier op de 400 meter. Ook veldloopkampioene Fran Van Hollebeke neemt deel aan de 400 meter.”

210 leden

Voor Flac Ieper is het na het PK veldlopen eerder dit jaar het tweede evenement van het jaar. “De voorbije weken werd er stevig doorgetraind. Later dit jaar volgen nog de zomermeeting en het PK meerkamp”, aldus Ives, die een tevreden voorzitter is. “We zitten aan 210 leden, dat zijn er tien meer dan vorig jaar.” (API)

Info en inschrijven: www.atletiek.nu/wedstrijd/main/40581/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier