Favoriete Maaike Vander Cruyssen is Belgisch kampioene 800 meter: “Heel trots”

Maaike Vander Cruyssen op het podium naast Hannelore Hecq (links) en Perrine Gillessen (rechts) © Ilse Dhaene
Redactie KW

De Vichtse Maaike Vander Cruyssen (19) van Atletiek Zuid West won zondag 3 maart goud op de 800 meter indoor bij de junioren. Ze finishte met een tijd van 02:09:70.

Op zondag 3 maart was het Belgisch kampioenschap indoor atletiek voor de junioren en beloften in de topsporthal van Gent. De 19-jarige Maaike Vander Cruyssen won op de 800 meter bij de junioren. Het is haar tweede jaar bij de junioren, volgend jaar gaat ze naar de beloftencategorie.

Ambities

“Als ik mijn persoonlijk record vergelijk met dat van de andere deelnemers, kon ik het op voorhand ergens wel verwachten. Maar voor je over de streep komt, kan je het natuurlijk nooit zeker weten”, glundert Maaike.

Op voorhand had Maaike al nagedacht over hoe ze de wedstrijd zou lopen. “Ik had mezelf voorgenomen om direct voluit te lopen en niet naar de andere loopsters te kijken. Ik ben heel trots dat ik op mezelf zo’n goede tijd heb gelopen. Ik hoop dat ik deze zomer mijn tijd nog scherper kan stellen. Momenteel is mijn persoonlijk record 02:08:96 op de 800 meter indoor en 02:08:38 op de 800 meter outdoor.”, vult Maaike aan.

Maaike focust zich vooral op de 800 meter, maar loopt ook af en toe andere afstanden. “Een aantal keer per seizoen loop ik ook mee met de 400 meter of de 1500 meter op kampioenschappen. Maar alles blijft wel in functie staan van de 800 meter. Dat blijft mijn hoofddoel”, legt Maaike uit.

Maaike tijdens de 800 meter.
Maaike tijdens de 800 meter. © Ilse Dhaene

Voet omgeslagen

“Ik ben heel blij dat het zo goed gegaan is. De week ervoor had ik mijn voet nog omgeslagen en moest ik met spoed naar de kinesist. Gelukkig heb ik er tijdens de wedstrijd niets van gemerkt en kon ik voluit lopen zonder mij te moeten inhouden”,vertelt Maaike.

Studies

Maaike combineert atletiek met haar studies kinesitherapie aan de Universiteit Gent. “Af en toe is het moeilijk om te combineren, want de trainingen nemen veel tijd in beslag. Met mijn topsportstatuut kan ik ervoor kiezen om minder vakken. Op die manier heb ik meer tijd over om te trainen, maar zal ik er langer over doen om af te studeren. Gelukkig heb ik het voorlopig nog niet nodig gehad en lukt het nog om alles te combineren. (LM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier