ZVC Assebroeke blijft verbazen en grijpt een punt bij het sterke Beo Hoboken

Darco Masselus zorgde voor twee doelpunten voor ZVC Assebroeke. © ACR

In eerste nationale van het zaalvoetbal grijpt de Brugse ploeg een punt na een 3-3 op bezoek bij GS Beo Hoboken, winnaar vorig seizoen van de reguliere competitie.

Voor de verplaatsing naar Hoboken moest Deswarte in laatste instantie wegens werkomstandigheden verstek geven. Keeper Vanthorre was terug en verder bleef het wachten op de geblesseerden Cedric Simoens en de broers Longueville. In de aanvangsfase liet Assebroeke zich meteen opmerken via Van Holm, met een bal op de lat. Aan de overzijde was het bij de eerste aanval van de thuisploeg wel prijs en kort nadien werd het zelfs 2-0, nadat Amazou staalhard voorbij Vittor Masselus knalde. Assebroeke was na zeven minuten spelen wat aangeslagen en Masselus voorkwam zelfs een derde doelpunt en ook de lat bracht redding.

Van dan af wrong Assebroeke zich in de wedstrijd. Een poging van Braem werd door de doelman gekeerd, Darco Masselus zag zijn schot naast gaan. Iets voorbij het kwartier kwam dan toch de aansluitingstreffer, via Braem die een goede aanval afrondde. Hoboken kreeg het wat moeilijker en dat resulteerde in twee gele kaarten en vijf blauwe kaarten. Lenihan verzuimde de gelijkmaker te scoren en net voor rust kreeg ook Assebroeke zijn vijfde blauwe kaart. Geen van beide ploegen liet zich nog verleiden voor die zesde zodat men met 2-1 ging rusten.

Assebroeke op voorsprong

In de tweede helft bleef Assebroeke aandringen en kwam men via Darco Masselus langszij. De doelman van de thuisploeg verkeek zich op een niet zo gevaarlijk schot en 2-2. Hoboken pakte zijn derde gele kaart, wat bewees dat ze het niet onder de markt hadden met Assebroeke dat zelfs op voorsprong kwam. Na een fout op Laurenz Simoens ging de bal laag op een niet onaardige plaats. Darco Masselus zette zich achter de bal en knalde heerlijk binnen, 2-3 na 18 minuten. Hoboken antwoordde meteen en Assebroeke kwam met wat geluk goed weg. Ook de keeper kwam gepast tussenbeide. Hoboken drukte door en kon zo zeven minuten voor affluiten gelijk maken. Daarna hielden beide doelmannen hun team recht en had Laurenz Simoens in de slotfase zelfs nog de winning goal aan de voet. De Bruggeling miste en zo bleef het 3-3. Een knap resultaat voor Assebroeke dat vierde staat op twee punten van leider Hannut.

De volgende wedstrijd voor de Bruggelingen is op 15 november om 21.30 uur in sporthal De Landdijk in Zeebrugge tegen Atlas Liège.