U19 HC Koksijde speelt eerste competitiewedstrijd op gloednieuw hockeyterrein

links het team HC Brugge (rode outfit), rechts de U19 HC Koksijde (blauwe outfit). © (Foto MVQ)

Voor de allereerste wedstrijd op het splinternieuwe hockey waterveld in het Hazebeeksportpark van Oostduinkerke was HC Brugge te gast dit weekend te gast voor een wedstrijd tegen het U19-team van HC Koksijde.

De Brugse U19-ploeg nam in de competitie een spectaculaire start met drie ruime overwinningen op rij: Indiana De Pinte moest 12 doelpunten incasseren, Beveren-Waas 8 stuks en Lokeren verloor vorige week met 8-0 in Brugge. De thuisploeg was bij voorbaat gewaarschuwd.

Na 6 minuten spelen scoorde Brugge via Victor Stevenaert. Daarna kreeg de bezoekende ploeg drie penalty corners en andere doelkansen, zonder succes. Thuiskeeper Jens Desmet en een goede defensie van Koksijde konden elk doelgevaar succesvol afweren. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg meer in het spel, maar kon niet scoren. Na de rust bleef het spel gelijk opgaan tot Brugge na 10 minuten de score verdubbelde via kapitein Lander Sinnaeve. De wedstrijd leek gespeeld, maar Koksijde bleef toch aandringen en zorgde enkele keren voor doelgevaar. Het was uiteindelijk Louis-David Ghysbrecht die vijf minuten voor het einde het Koksijdse tegendoelpunt maakte. In de slotminuten kregen beide ploegen nog een doelkans, maar de eindstand bleef 1 – 2.

De wedstrijd werd in goede banen geleid door scheidsrechtersduo Anne Nottebaert en John Vermulst.

In de rangschikking na 4 wedstrijden staat Brugge ongeslagen aan de leiding met 12 punten. Koksijde volgt als vierde met 4 punten. Zaterdag trekt Koksijde naar Lokeren en op 10 oktober is er de thuiswedstrijd tegen Beveren-Waas.

Speelden voor HC Koksijde: Jens Desmet, Jona Debaere, Cato Fremault, Sigrid Ooghe, Elise Delbarre, Amber Reyniers, Lana Fonteyne, Thibe Breem, Tristan Fremault, Marte Deheegher, Timo Stockman, Louis-David Ghysbrecht, Wout Gravensteyn, Kobe Barbé, Tobi Vander Zande en Lot Van Biervliet.