Tweede plaats voor Milanov op EK atletiek voor landenteams

© (Foto Belga)
Redactie KW

Philip Milanov, Ben Broeders en Claire Orcel zijn zondag alledrie als tweede geëindigd in respectievelijk het discuswerpen, het polsstokspringen en het hoogspringen op het EK atletiek voor landenteams in het Noorse Sandnes. België komt er uit in de First League, het tweede Europese niveau.

Met een bescheiden 59m14 opende Milanov zijn competitie in het discuswerpen, maar hij deed bij elke worp beter en kwam uiteindelijk op 64m73 uit, slechts 27 centimeter te weinig voor het WK in Doha. Het leverde de tweede plaats op, de winst was voor de Noor Ola Stunes Isene met 64m80. In het polsstokspringen leek Ben Broeders een tijdje op weg naar de zege, maar hij nam een risico door 5m51 over te slaan en faalde vervolgens op 5m56. Zijn beste gelukte hoogte was 5m46, terwijl de Noor Sondre Guttormsen 5m51 klaarde.

Claire Orcel lukte ondanks hele frisse omstandigheden en een natte piste 1m90 in het hoogspringen. Nadien probeerde ze nog op 1m92, maar dat lukte niet. De Wit-Russische Karyna Taranda geraakte wel over die hoogte en won de wedstrijd, Orcel was tweede en bracht zo tien punten binnen voor België.

Beide Belgische 200 meterlopers zorgden voor derde plaatsen. Vooral in het geval van Imke Vervaet, die 23.90 liep, was dat enigzins verrassend. Ook Belgian Tornado Robin Vanderbemden was derde in 21.08.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier