Twee Vlaamse kampioenen voor judoclub Yama Arashi Bavikhove

Daan Coene (links) en Vic Grymonprez worden geflankeerd door de trainers Isabeau Vanderhaeghe en Donaat Vandeburie. © (gf)
Redactie KW

Vic Grymonprez en Daan Coene zijn in Tielt Vlaams judokampioen geworden. Het levert hen een ticket op voor het Belgisch kampioenschap.

Vic ‘de kleine Beer van Bavikhove’ Grymonprez en Daan Coene legden beiden een feilloos parcours af in hun leeftijdscategorie en behaalden een gouden medaille: ze zijn dus Vlaams kampioen. Er was ook een ticket weggelegd voor Hanne Verhaeghe en voor Ghèron ‘de Beer van Bavikhove’ Lecompte. Zij behaalden brons in hun categorie.

“Na de prachtprestaties van onze heren was Hanne Verhaeghe als laatste aan de beurt, zij kampte in de categorie +78 kg. Ze behaalde er een mooie derde plaats en plaatst zich ook voor het BK. Ik denk dat ik voor alle trainers spreek als ik zeg dat we heel trots zijn op de prestaties van ons team”, zegt coach Isabeau Vanderhaeghe. “Ik wens onze judoka’s veel succes op het Belgisch kampioenschap. De anderen moeten gewoon hard blijven trainen, ik ben er zeker van dat hun tijd ook nog komt”, aldus hoofdtrainer Donaat Vandeburie. Verder raakte bekend dat Ghèron Lecompte achtste staat op de world ranking bij de ‘cadets’ van de International Judo Federation. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier