Twee nieuwe zwarte gordels bij Judoclub Ruddervoorde

© GS
Redactie KW

Judoclub Ruddervoorde heeft er 2 gloednieuwe zwarte gordels bij. Michiel Labens en Tom Debbaut behaalden zopas hun zwarte gordel, eerste dan. De twee hebben jarenlang hard gewerkt om nu hun zwarte gordel te mogen omknopen.

Het was voor Judoclub Ruddervoorde een speciaal moment. Michiel Labens was bij de eerste leden van de judoclub sinds de start ervan net voor het millennium. Hij startte met judo op zijn 7de, in 2001, terwijl Tom Debbaut al sinds 1998 actief aan judo doet en sedert 4 jaar lid is van Judoclub Ruddervoorde.

Om examen voor 1e dan te mogen afleggen, moeten de judoka’s tien keer met de hoogste score, ipon, winnen op officiële wedstrijden tegen judoka’s die minstens de bruine gordel hebben. Na het behalen van hun 10 punten, heeft het duo een jaar getraind om tenslotte voor een zeskoppige jury hun werp-, klem- en wurgtechnieken en hun stijloefeningen te kunnen tonen.

De twee zien deze zwarte gordel niet als een eindpunt in hun judocarrière. “Die eerste dan-graad bewijst slechts dat je de basis beheerst”, weet Tom Debbaut. “Er kunnen nog hogere dangraden behaald worden. De zwarte kleur blijft tot aan de 5e dangraad, daarna krijg je een rood-wit geblokte gordel, het summum in de judowereld.”

Niet alleen beide judoka’s zijn uiterst tevreden over hun prestatie. Ook trainer Olivier Derre is trots op Michiel en Tom. “De tatami kleurt weer een beetje zwarter”, zegt hij. “Er zijn onder de vleugels van Judoclub Ruddervoorde al een 8-tal judoka’s die hun zwarte gordel 1ste dan hebben gehaald.” Een mooie prestatie van de club, die met gepassioneerde trainers elke maandag- en donderdagavond de matsportenzaal in Riderfort ziet vollopen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier