Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) vertrok onder leiding van gewezen Olympisch roeier Dirk Crois naar het EK met een vat vol ambities. Ook al omdat hij vorig jaar in het Tsjechische Racice een bronzen medaille behaalde op het WK junioren.

De Bruggeling stak zaterdag van wal in de reeksen in baan 1 en kwam als eerste over de meet in een tijd van 7:05'75". Hij ging hiermee samen met een Zwitser rechtstreeks door naar de halve finale A/B. Deze had zondagmorgen plaats en opnieuw won Tristan zijn halve finale in 7:09'90". Hij plaatste zich zo met de snelste tijd voor de A-finale van zondagnamiddag. Daarin was hij opnieuw de sterkste in 6:56'60" voor Yvan Brynza (6:57'52") uit Wit-Rusland en De Zwitser Tim Roth (7:00'87").

Tristan zal zich thuis in Brugge, waar zijn vader met Fort Lapin over een eigen huisbrouwerij beschikt, aan een feestje mogen verwachten.

(ACR)

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) vertrok onder leiding van gewezen Olympisch roeier Dirk Crois naar het EK met een vat vol ambities. Ook al omdat hij vorig jaar in het Tsjechische Racice een bronzen medaille behaalde op het WK junioren.De Bruggeling stak zaterdag van wal in de reeksen in baan 1 en kwam als eerste over de meet in een tijd van 7:05'75". Hij ging hiermee samen met een Zwitser rechtstreeks door naar de halve finale A/B. Deze had zondagmorgen plaats en opnieuw won Tristan zijn halve finale in 7:09'90". Hij plaatste zich zo met de snelste tijd voor de A-finale van zondagnamiddag. Daarin was hij opnieuw de sterkste in 6:56'60" voor Yvan Brynza (6:57'52") uit Wit-Rusland en De Zwitser Tim Roth (7:00'87").Tristan zal zich thuis in Brugge, waar zijn vader met Fort Lapin over een eigen huisbrouwerij beschikt, aan een feestje mogen verwachten. (ACR)