Tristan Vandenbussche roeit finale op WK junioren

© ACR
Redactie KW

De Belgische skiffeur van de Brugse Trimm- en Roeiclub werd tweede in zijn halve finale op het WK roeien voor junioren in Tokyo en neemt zondagmorgen aan de A-finale deel.

Het wereldkampioenschap roeien voor junioren heeft plaats op de toekomstige Olympische site, de Central Breakwater in de baai van Tokyo. Tristan Vandenbussche, de regerend Europees kampioen, roeide in de nacht van vrijdag op zaterdag in skiff zijn halve finale. Hij eindigde na Bulgarije met Emil Neykov op de tweede plaats in 7:04’52” of op bijna twee seconden van de winnaar. Van alle twaalf halve finalisten zette Vandenbussche de vierde beste tijd neer. Zijn tegenstanders in de finale zijn naast Bulgarije ook Zwitserland, Wit-Rusland, Italië en Polen.

Op het Europees kampioenschap eerder dit jaar in het Duitse Essen behaalde de Bruggeling de titel voor Yvan Brynza uit Wit-Rusland en de Zwitser Tim Roth. Ook zij zijn dus opnieuw een tegenstander in de finale. Van de twintig deelnemende landen is België nu reeds zeker van een plaats bij de laatste zes.

Ook Caitlin Govaert, in Brugge geboren en destijds lid van de KR Brugge en nu van UN Brussel, roeide samen met Jeanne Lenom (RCAE Liège) in een dubbeltwee een halve finale. Zij werden echter doorverwezen naar de B-finale nadat ze lang in derde positie lagen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier