Triatlon Brugge Team is nieuw seizoen gestart

Triatlon Brugge Team vertrok onlangs voor een fietstraining richting Nederland. © ACR
Redactie KW

Triatlon Brugge Team is een nieuw werkjaar gestart waarbij de meeste leden voor regionale wedstrijden kiezen. De enige verandering is dat ze niet langer zullen deelnemen aan de T3 Team Triatlon Series.

De T3-series lijkt dit seizoen iets meer op de vroeger erg succesvolle Superprestige Triatlon. “Die topcompetitie is geen prioriteit meer voor ons”, vindt Mike Bogaert, die bij TBT instaat voor de begeleiding van de atleten, naast Gino Minnebo en Griet van Hoorne (zwemmen).

TBT heeft nu zo’n zeventig leden, met de nadruk op triatlon en duatlon. Naast een goed functionerende volwassenenwerking is echter de instroom aan jeugd fel verminderd. “De interesse bij de jongeren is vooral sedert corona helemaal weggevallen. Er zijn heel veel andere bezigheden, waarschijnlijk ook andere sporten bijgekomen. En de stap naar triatlon is niet eenvoudig. Die drie sporten combineren. Het kost veel geld”, vindt Mike Bogaert. “Er zijn wel nieuwe volwassen leden die zich hebben aangesloten, tussen twintig en dertig jaar. Het is goed dat er in die generatie interesse is, want dat is in het verleden anders geweest.”

Memorial Kenneth Neyt

TBT is met een groep van 14 leden terug van een trainingsstage in Bomal, in de Ardennen. Vooral Quinten Dewaele uit Knokke-Heist, Giani Vanden Broucke uit Zuienkerke en Lotte Minnebo uit Assebroek gaan aan internationale wedstrijden meedoen. “Giani en Quinten zijn nu bij een Franse club aangesloten waarmee ze daar aan de Grand Prix zullen deelnemen. Dat is een topcompetitie, op een veel hoger niveau dan in ons land. Lotte kijkt bij de nationale ploeg waarmee ze nu op stage is, uit naar de ETU-wedstrijden, alsook naar een EK- en WK-selectie.”

Ondertussen bekijkt TBT in hoever men na een jaar afwezigheid opnieuw een Memorial Kenneth Neyt kan organiseren. In 2022 had deze plaats in de Koude Keuken in Sint-Andries. “De locatie vrijwaren van blauwalg blijft een sinecure. Het wordt zelfs alsmaar moeilijker om tijdens de zomer een locatie in open water te vinden waar er nog kan worden gezwommen”, besluit Mike Bogaert. (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier