Trainer Filiep Tampere is op z’n hoede voor halve finale: “Bo Mi Re Shin is sterk, maar Delfine is zelf haar grootste tegenstander”

© Archief Belga

Er resten Delfine Persoon en haar trainer Filiep Tampere nog wel enkele weken voor de kamp tegen de Zuid-Koreaanse Bo Mi Re Shin op zondag 28 mei. Maar men wil in aanloop naar de kamp niets aan het toeval overlaten.

“Bo Mi Re Shin is geen doetje. Een harde bokster met een stevig palmares. Het zal er voor Delfine op aan komen niet met haar gewone boksstijl uit te pakken”, zegt Tampere. “De Zuid-Koreaanse bokst altijd vooruit. Delfine moet daar niet in meegaan en technisch boksen. Eigenlijk zal Delfine zelf haar grootste tegenstander zijn. Ze mag zeker niet meegaan in het gevecht, ze moet haar karakter opzijzetten en het rustig aanpakken. Ze heeft voldoende kwaliteiten om dat te doen en deze kamp te winnen. Onze tegenstander is wel al driemaal WBC internationaal kampioen geworden. Ze staat ook niet voor niets derde op de wereldranglijst, waarop Delfine haar wel net voorafgaat natuurlijk. Of het de laatste kamp wordt van Delfine Persoon, zal afhangen van het resultaat. Ik reken alvast op een vol huis in Torhout “

Kennis doorgeven na de carrière

Na haar carrière wil Delfine Persoon haar kennis doorgeven aan een volgende generatie Belgische boksers. Ze zal dat kunnen doen in een gloednieuwe bokszaal die in Gits in opbouw is. “De jeugd zal daar een degelijke opleiding krijgen en we kunnen er ook kleinere meetings organiseren”, zegt Persoon.

“Bedoeling is dat ik na mijn carrière meer en meer trainingen ga geven: mijn kennis doorgeven aan de jongeren die ook gebeten zijn door de boksmicrobe. Maar eerst ligt de focus nog op mijn eigen carrière. Eens die voorbij is, dan smijt ik mij volledig op dit fantastische project ter promotie van de bokssport.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.