TC De Maene boven op eigen dubbeltornooi in Diksmuide

Trainer Andy Hoedt was uiteraard heel blij met zijn titels, maar was nog blijer te horen dat zijn Jongens 15 4 intergewestelijk kampioen werden. © FD
Redactie KW

Met het dubbeltornooi van De Maene komt een einde aan de tornooien aan de Westhoek. En het werd een overdonderend succes voor de lokale Diksmuidse club.

Alleen de Nieuwpoortse broers Guillaume/Thibault Dewachter vermeden een totaal succes in de dubbel herenreeksen. In Dubbel Heren 1 versloegen de boys uit Issera niet zonder enige moeite het Diksmuidse duo Lander Decaestecker/Alexander Vanwalleghem met 6/3 7/6 (1). Die laatsten hadden in de halve finale het eerste reekshoofd uitgeschakeld. Voor de rest alleen maar leden van De Maene op het hoogste schavotje. Andy Hoedt slaagde er in om twee victorie te kraaien. Eerst won hij met Hendrik Snauwaert tegen de wedstrijdleiders Thomas Bal/Gauthier Decadt in Dubbel Heren 2. Daarna een reeks lager met Karel De Gryse, maar het liep van een leien dakje. De tegenstrevers gaven walkover. Karel wou niet achterblijven en won met dubbelpartner Frederik Loncke in Dubbel Heren 4. Loncke won vervolgens ook een tweede keer, deze keer met Jan Lessens.

Een tweede en derde succes voor Issera dankzij eerst het duo Kirby Sarrazijn/Michel Bonne. Met het minimum van 33 punten stootten zij probleemloos door naar de finale. En wonnen die ook! Ook Heleen Debehets en haar dubbelpartner Christophe Suwier veroverden de titel in de reeks DG 4. Coach Andy Hoedt kon een derde keer een finale veroveren aan de zijde van Charlotte De Hantsetters, maar Veronique Vonderlynck/Sybren Muylle bleken een maatje te sterk. Charlotte De Poorter en Frederik Loncke van De Maene veroverden de eindzege in DG 5. Deze laatste slaagde er in waar Hoedt niet in slaagde: een derde titel winnen.

In de dubbel damesreeksen veroverden volgende duo’s de titel: Sanne Sinnesael/Jessica Vanhoutte (DD2), Liesbeth Beele/Bernadette Gunst (DD3) en Sofie Callewier/Barbara De Jonckheere (DD4).

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier