Succesvolle Trimardloop in Langemark

De vliegende start van de Trimardloop, we zien met het nummer 592 toekomstig winnaar Davy Stieperaere, Bjorn Voet (506) en Xander Marclé (662). © RB
Redactie KW

De Madonna Trimardloop is de vierde proef van het Langemark-Poelkapelse ‘Bakelandt loopcriterium’.

Het trio Mario Vanacker, Tom Willemyns en Lode Deltour organiseerden voor de negende keer een stratenloop. Deze keer hadden ze niet alleen concurrentie van ‘Dwars door Geluwe’ en de ‘Stratenloop van Zarren’, maar ook de weermaker probeerde roet in het eten te gooien. Regen en wind waren een extra tegenstrever voor de 309 sporters die in de Madonna hun wedstrijd afhaspelden. 75 deelnemers bij de jeugd, 54 joggers en 180 stratenlopers kwamen aan de start.

Rembert Ketelers uit Lo-Reninge won de joggingwedstrijd voor de plaatselijke atleet Robbe Seys en de Boezingse Julie Voet werd de eerste dame. Davy Stieperaere (Wevelgem) schreef voor de vijfde keer de ‘Trimardloop’ op zijn naam, hij liet Bjorn Voet (Boezinge), Xander Marclé (Oedelem), Cédric Callewaert (Langemark) en Kevin Brysbaert (Westvleteren) achter zich. De Langemarkse Laura Alleman werd schitterend eerste dame. Zij haalde het voor de geroutineerde Lies Deruddere (Wevelgem). Voor een uitgebreider relaas verwijzen we naar Krant van West-Vlaanderen editie Het Wekelijks Nieuws Ieper/Poperinge van vrijdag 13 oktober.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier