Succesvolle eerste editie van Nieuwpoort Trail

Deelnemers startten aan Bezoekerscentrum Westfront. © DV
Redactie KW

Nieuwpoort Stad werd op zondagochtend 10 november omgetoverd tot een loopparcours van 7.5 km voor de eerste editie van de Nieuwpoortse Urban Trail. De Stedelijke Sportdienst en Dienst Toerisme gingen samen aan de slag om een leuke tocht uit te stippelen die zowel startte als eindigde aan het bezoekerscentrum Westfront.

Niet toevallig werd het Westfront met het Koning Albert I-monument en de datum van 10 november gekozen, want de Nieuwpoort Trail vestigt ook de aandacht op de herdenking van de Eerste Wereldoorlog op Wapenstilstand. De opbrengst van het loopevent gaat integraal naar de organisatie 11.11.11.

Blikvangers

Maar liefst 510 deelnemers daagden op de zonovergoten dag op om deel te nemen, terwijl het streefdoel van de organisatie op 350 lag. Allen kregen ze ook een T-shirtje van de Nieuwpoort Trail. Op het parcours stonden daarbij enkele opvallende blikvangers van Nieuwpoort ingepland. “Zo kunnen we de stad ook wat leren kennen”, vertelt deelneemster Lore Rammeloo. Samen met haar man Jeroen Suply woont ze sinds een maand in Nieuwpoort. “Vroeger liepen we ook, maar nu willen we dat weer wat oppikken. Het is mooi weer en het belooft een leuke belevenis te worden. Ik ben benieuwd wat we zullen zien”, zegt Jeroen aan de start. “We laten het op ons afkomen.”

Hun pad voerde hen langs de Duvetorre en Bommenvrij richting het Ankerstraat en door enkele schoolgebouwen. Verder was er nog een doortocht van het stadhuis en de Stadshalle. Vervolgens ging het verder naar het zwembad en het jeugdcentrum met danseressen. Vandaar volgde het parcours zich naar en door de vismijn en via het Fonteinenplein weer naar het Westfront.

“Afzien en ambiance”

De lopers werden in zeven groepen opgedeeld en vertrokken telkens om het kwartier. Op de route speelden op diverse plaatsen muzikanten om het gemoed hoog te houden. “Het loopevent werd laagdrempelig gehouden en focust zich niet op competitiviteit. Iedereen kon deelnemen en het groepsgevoel moet primeren“, geeft schepen van Sport Bert Gunst (CD&V) mee die elk kwartier de start afblies.

Aan de start zijn ook enthousiastelingen Len Beschuyt, Lise Fioen en Senne Vanfleteren aanwezig. “Wij willen onze grenzen verleggen en de stad wat leren kennen”, vertelt Len. “Normaal zijn we niet zo sportief ingesteld, maar dit leek ons leuk om te doen. We gaan afzien, maar ambiance maken“, belooft hij. “En we zullen ook genieten van het muziek onderweg, van de sfeer en gezelligheid. En uiteraard van de teamspirit”, besluit Lise.

(DV)

Len Beschuyt, Lise Fioen en Senne Vanfleteren wilden hun grenzen verleggen.
Len Beschuyt, Lise Fioen en Senne Vanfleteren wilden hun grenzen verleggen.© DV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier