Stoffel Vandoorne moet opgeven in Oostenrijk

Redactie KW

Stoffel Vandoorne kende zondag pech in de Grote Prijs Formule 1 van Oostenrijk. De Rumbekenaar mocht vertrekken als 14e, maar al in de eerste ronde werd zijn rechtervoorvleugel geraakt. Hij reed dan ook meteen de pits in. Na een anonieme race moest hij opgeven op het eind.

“Het was een normaal race-incident in de eerste ronde: in de derde bocht waren er drie of vier wagens naast elkaar, en bij het uitgaan van die bocht was er minder ruimte. Het was jammer genoeg niet mogelijk om contact te vermijden”, vertelt Vandoorne op de McLaren-website. “Ik reed in de pits voor een nieuwe neus voor de bolide en nadat ik die verliet, kreeg ik meteen blauwe vlaggen om de leiders voorbij te laten. Het was heel frustrerend om alle wagens door te laten.”

“Tegen het einde had ik enkele goede rondes en kon ik enkele wagens inhalen. Er zat tempo in de wagen. Als je de rondetijden bekijkt, waren we vandaag veel competitiever dan in de kwalificaties. Dat is een plus.”

Vandoorne moest uiteindelijk op zes rondes van het einde opgeven. Als achtste eindigde zijn Spaanse ploegmaat Fernando Alonso wel in de punten, ondanks een start vanuit de pitlane. “Dat het team enkele punten kon pakken, is positief na dit moeilijke weekend”, besloot Vandoorne. Max Verstappen won, Sebastian Vettel werd derde en is de nieuwe WK-leider.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.