De Aartrijkenaar won uiteindelijk in 33'01". Tweede werd Tomas Debevere uit Brugge en derde Alexander Eggerick uit Pittem. Bij de dames was Charline Vanneste uit Meulebeke de beste in 38'52". Ze klopte Sophie Tuttens uit Meulebeke en Margot Vandekerkhove uit Izegem, respectievelijk tweede en derde. Er namen zestig atleten aan de prestatieloop deel.

Minister van Onderwijs aan de start van jogging

Er had ook een jogging van 4,5 km plaats, waaraan onder meer Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, tevens titelvoerende burgemeester van Torhout, deelnam. Ook waarnemende burgemeester Kristof Audenaert nam de start. Robin Copermans uit Roeselare werd winnaar in 16'38". Hij klopte de jonge, beloftevolle Tristan Gevaert uit Torhout en Jindrich Peiren uit Lichtervelde. Bij de dames ging de zege naar Josephine Neuville uit Stavele vóór Naomi Clinckemaillie uit Pittem en Laurence Opsomer uit Zarren. Er kwamen 51 deelnemers aan de start.

Eerder op de dag hadden er kleuterlopen plaats, net als wedstrijden voor de kinderen uit het basisonderwijs. Mooie initiatieven, want het is van het grootste belang om van jongs af jongens en meisjes aan te zetten om voldoende te bewegen.