Spelers van Brugse Freezzz Beezzz bezorgen nationale ploeg U17 brons op EK

De nationale U17 was goed voor brons op het EK frisbee. © Freezzz Beezzz
Redactie KW

Het Europees kampioenschap frisbee voor de jeugd had plaats in het Poolse Wroclaw. De nationale U20 was goed voor de vijfde stek.

Freezzz Beezzz, de Brugse frisbeeclub, was goed vertegenwoordigd op het EK, met Robbe Wets en Ernest en Kamiel Van Mullem bij de U20 en met Samuel Soete, Pjotr Franck, Tuur Bossant, Stan Vanhecke en Ian Dewitte bij de U17. Overigens de enige West-Vlamingen binnen die nationale ploegen.

Beide mannenteams werden eerst in een groepsfase onderverdeeld. De Belgische U17 met Israël, Polen en Tsjechië. De nationale U20 met Slovenië, Ierland en Oostenrijk. Ze werden beide tweede in hun poule en mochten zo de kwartfinales spelen. De U20 verloor hierin met 13-5 tegen Duitsland. Een vijfde plaats was hierdoor het hoogst haalbare en dat werd na winst tegen Tsjechië met 15-8 en een 15-12 tegen Zweden knap behaald. Voor de nationale ploeg van die leeftijd was dit het beste resultaat ooit voor ons land op een Europees tornooi.

De U17 versloeg bij de laatste acht Oostenrijk met 13-9 en stond zo voor de derde keer in drie edities in de halve finale tegenover topfavoriet Italië. Ons land verloor die wedstrijd nipt met 13-12 en mocht dus voor de derde plaats strijden tegen Duitsland. Deze ontmoeting werd door België gewonnen met het kleinste verschil: 13-14 en goed voor brons.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier